Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 10:57:32

Перевізники борються з активістами взявши їх в заручники?

28.04.2015   11:03Агенцiя

У суботу 25 квітня через наполегливість та бажання відстояти право на нормальний проїзд постраждала активістка Наталія Воскресенська. Дівчину закрили у маршрутці, за те, що відмовилася платити 3,50 за проїзд.

На своїй сторінці у мережі Фейсбук Наталія виклала думку щодо ситуації, яка сталася з нею 25 квітня в 12 маршрутці:

Отже, що трапилось? Я заплатила 2.50. Кондуктор вимагала заплатити 3.50 і кинула мені ці гроші назад. Я аргументувала відмову платити цю суму тим, що на це немає підстав і ухвала, на яку силаються перевізники, не набула чинності до рішення апеляційного суду. Тим самим, підпадаючи під кримінальну відповідальність, згідно ст. 382 кримінального кодексу України -"Невиконання судового рішення".

Водій зупинив маршрутку і сказав, щоб я виходила, інакше він мене за шкірки викине. Спустив пари, коли я сказала: "Тільки попробуйте, зразу в суд погримите".

Оскільки маршрутка не їхала, люди мовчки повиходили з неї. (Печалька, що такі в нас люди, скажуть плати 5, будуть мовчки платити 5, скажуть: виходь з маршрутки, всі, як стадо, виходять). При цьому гроші їм не повернули. Коли я підійшла до дверей, передні і задні двері зачинили...

Кондуктор подзвонила, як я зрозуміла, керівництву і отримала вказівки нікуди не їхати, визвати міліцію, мене тримати до приїзду їхнього юриста та керівництва.

Звичайно, в двері я не ломилася, раз мене закрили, я подзвонила друзям з ГФ "Самооборона Чернігівщини", активістам та журналістам. Через деякий час всі позїжджалися. Прибула участкова та юрист. Я написала пояснення ситуації і ...заяву на незаконне утримування мене в маршрутці близько 40 хвилин.

І справа не в одній гривні, і не конкретно в цій ситуації! Просто дістало, що до людей відносяться як до сміття, ніяких прав, що хочуть, те і роблять. Мало того, що вони дурять людей, вимагаючи 3.50, то вони ще й закрити можуть...Захотіли підняли ціну, захотіли з маршрутки викидають, захотіли всіх вигнали з неї (їдьте, як хочете), захотіли, закрили в ній! Щось мені це нагадує бєспрєдєл Януковича, коли, не ставлячи людей ні в що, побили студентів на Майдані. Після цього хвиля знесла і Януковича, і всю його банду. Хтось, мені здається, дограється...

При цьому, який в нас транспорт? В якому стані? Піднімати ціну вони бігом, а якість послуг коли піднімати будете? Чи ви вважаєте, що це нормально, що люди їздять в розвалюхах, де криша скотчем приклеєна? Нормально, що сидіння поставлені так, що сидіти не можна: ноги не влазять навіть в мене, хоча я худенька, а як туди чоловік залазить, я не знаю. Це нормально, посеред проходу може лежати здоровенне колесо? І щоб пройти, і сісти на останні сидіння, через нього треба перелізти (по іншому не скажеш)! Це нормально, що маршрутки набивають, як консерву і люди на ступеньках висять, і щоб закрити двері, їх заштовхують? Це нормально, що маршрутки їздять в аварійному стані??? Ще багато чого можна розказати! Коли мої друзі з Англії приїжджали, вони фоткали наші маршрутки, бо вони такого ще не бачили…

Хочете вартість піднімати? Піднімайте, але законно. І заодно піднімайте якість транспортних послуг!!! Навчіть водіїв і кондукторів не хамити, не палити за кермом, не балакати по мобільному, возити пасажирів як людей, а не як дрова і виключіть блатний шансон, що волає з колонок на всю маршрутку! Водії і кондуктора теж люди. Вони жаліються на високу аренду, яку мають сплачувати, на 16 годинний робочий день на жахливі умови праці.

Те, що зі мною трапилося, може відбутися з кожним. І скільки таких випадків відбувається кожен день, але про них ніхто не чує? Скільки таких активістів, які поодинці борються з системою? Добре, що в мене є телефони чернігівських активістів, журналістів, юристів, адвокатів і т. ін! А що б робила інша проста дівчина в зачиненій маршрутці? На моєму місці могла бути чиясь дочка, чиясь дружина, чиясь мама. І якщо ми хочемо змін в цій країні або хоча б в місті, треба не чекати, що хтось за вас щось зробить, а об’єднуватися і боротися за свої права. Якщо пасажири однієї маршрутки відмовляться платити незаконні 3.50 і маршрутка зупиниться, якщо друга, третя, тоді буде результат. І транспортне питання-це питання, в першу чергу, не до водіїв і кондукторів (їм від підняття ціни, з/п не підняли і умови праці не покращили, надприбутки отримує самі знаєте хто-Вєлікіє Боси), а до власників!

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини