Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 09:47:23

Протягом вихідних вогнеборці ліквідували 25 пожеж, що сталися внаслідок спалювання сухої рослинності та необережного поводження з вогнем, одна людина загинула

27.04.2015   13:06Агенцiя

У зв’язку з сухою і теплою погодою, на території області щоденно виникають десятки пожеж з причини необережного поводження з вогнем та спалювання громадянами сухої рослинності.

Протягом вихідних днів вогнеборці Державної служби з надзвичайних ситуацій Чернігівщини ліквідували 25 пожеж, з яких 2 загоряння на площі 10,5 га у лісових масивах, 10 - у житловому секторі та 13 у екологічних системах. Під час пожеж одна людина загинула, вогнем знищено та пошкоджено 13 будівель і споруд.

Так, 25 квітня о 16:10 до Служби порятунку «101» у Щорському районі надійшло повідомлення про загоряння від сухої трави неексплуатуємих житлового будинку та 2 споруд господарчого призначення у с. Загребельна Слобода. Вогнеборці 8-ї державної пожежно-рятувальної частини з райцентру майже за 2,5 години ліквідували займання та врятували поруч розташовані 4 житлові будинки. На відкритій території неподалік згарища було виявлено тіло 77-річного місцевого жителя. Ймовірніше за все, під час спроб самотужки загасити вогонь, який поширювався на житловий будинок, чоловікові від задушливого диму стало зле. Причину його смерті встановлюють правоохоронці.

Цього ж дня на відкритій території поблизу с. Лави Сосницького району вогнеборці ліквідували пожежу сухої рослинності на площі понад 4 га.

Наступного дня біля с. Ковпита Чернігівського району ліквідовано пожежу 9 га настилу в лісі.

Рятувальники звертаються до населення з проханням дотримуватись заходів пожежної безпеки, не розпалювати вогнища у лісопаркових зонах та бути обережними у поводженні з вогнем.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини