Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:11:56

Прокуратура відреагувала на бездіяльність посадових осіб регіонального відділення Фонду держмайна України

24.04.2015   15:43Агенцiя

Прокуратура відреагувала на бездіяльність посадових осіб регіонального відділення Фонду держмайна України, через яких приватна структура платила орендну плату в рази менше встановленого законом рівня

Прокуратурою Чернігівської області заявлений до суду позов про визнання недійсним договору оренди державного майна, предметом якого є використання частини будівлі за адресою Білова, 11 у м. Чернігові, вартість якої склала майже 300 000 грн.

Встановлено, що це приміщення з 2012 року використовувалось як лазня для надання побутових послуг комерційного призначення (наявні сауна, кімната відпочинку, тощо). Проте, розпорядниками державного майна таке використання тлумачилось так, ніби за даною адресою діє просто об’єкт побутового призначення. Це надавало право в рази занижувати розмір орендної плати: замість 30%, договір оренди передбачив сплату лише 5% від вартості майна.

Не дивлячись на те, що висновки про порушення вимог закону при укладенні договору оренди містилися в матеріалах перевірки територіального підрозділу фінінспекції, будь-яких реальних дій по їх усуненню державний орган не вживав.

Як наслідок, за період з 2012 по 2015 рік державою недоотримано майже 200 тис грн.

У разі задоволення судом позову прокуратури приміщення має бути або звільнене, або укладений новий договір оренди з оплатою, яка відповідає нормам законодавства.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини