Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 22:07:11

У поминальну неділю чернігівці вшанували бійців АТО, які загинули

20.04.2015   09:19Агенцiя

Як символ єдності у спільному горі, у неділю, 19 квітня, у Чернігові на кладовищі «Яцево» пройшла поминальна хода «Вклонися герою!». Її мета: вшанування військовослужбовців, які загинули на сході країни, та висловлення глибокого співчуття їх рідним та близьким.

Захід відбувся за ініціативи Єдиного волонтерського центру у рамках акції «Родинне коло Чернігівщини».

У ньому взяло участь керівництво області, військовослужбовці, духовенство, рідні і близькі воїнів АТО та усі небайдужі. Біля місця поховання 24 бійців відбувся молебень на покладання квітів.

— За час проведення антитерористичної операції на сході України, Чернігівщина втратила десятки воїнів. Низький уклін батькам за те, що виховали справжніх синів українського народу. Велике спасибі волонтерам, за все, що вони роблять для війська і держави.
Ці квіти я хочу покласти до могили героя, якого похоронили останнім. Дай Боже, щоб це поховання було справді останнім, — зазначив голова облдержадміністрації Валерій Куліч.

Звертаючись до присутніх, голова обласної ради Микола Звєрєв зазначив, що у цей складний для нашої Батьківщини час, коли зухвалий ворог намагається порушити незалежність нашої держави, внести розбрат та ворожнечу, українцям доводиться зі зброєю в руках боронити своє право на мирне і вільне життя. За словами Миколи Звєрєва, вступаючи в бій з бойовиками, сепаратистами та кадровими російськими військовими однієї з найсильніших у світі армій, чернігівські хлопці разом з побратимами з інших куточків нашої держави, проявили справжній патріотизм, особистий високий професіоналізм та вірність військовій присязі.
Голова обласної ради наголосив, що подвиг чернігівських бійців назавжди залишиться в наших серцях та висловив впевненість, що українські військові здатні захистити свою землю, дати відсіч ворогам і в Україні нарешті запанують мир і спокій.

Також на заході прозвучали духовний гімн України «Боже Великий Єдиний» та пісня-реквієм за загиблими учасниками Революції Гідності «Плине кача».

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини