Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 15:20:18

Міліція вилучила у мінял значні суми валюти

09.04.2015   17:48Агенцiя

Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС в Чернігівській області вживає комплекс заходів, спрямованих на виявлення правопорушень, пов'язаних з незаконним обміном валют.

Через певну нестабільність на фінансовому ринку країни на Чернігівщині дещо збільшилася кількість фактів незаконного обміну валют. Особливо це помітно в Чернігові, Ніжині, Прилуках та прикордонних районах області.

Працівники державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС в області вживають заходів для виявлення правопорушень, пов'язаних з незаконним обміном валют.

Керівництвом УМВС було ініційовано проведення оперативно-профілактичних заходів з цільового відпрацювання нелегальних пунктів обміну валют та осіб, які займаються їх нелегальним обміном на території області.

На порушників уже складено та направлено до суду 60 протоколів про адміністративні правопорушення, передбачених статтею 162 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил про валютні операції) - тягнуть за собою попередження або накладення штрафу від тридцяти до сорока чотирьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією валютних цінностей.

У мінял вилучені значні суми у національній валюті, доларах США,  євро, російських і білоруських рублях. В гривневому еквіваленті це становить понад 200 тисяч гривень.

Незважаючи на вжиті правоохоронцями заходи, кількість осіб, які здійснюють незаконні валютні операції, не зменшується. Насамперед це пов'язано з недосконалістю законодавства, оскільки відповідальність передбачає собою попередження або накладення штрафу у розмірі від 510 до 748 гривень.

Як показує практика, у більшості випадків суди обмежуються лише покаранням у вигляді попередження та поверненням правопорушникам вилучених грошових коштів.

Міліція Чернігівщини продовжує заходи, спрямовані на документування протиправної діяльності нелегальних пунктів обміну іноземних валют та осіб, які займаються незаконним обміном.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.