Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 09:48:03

Щоб нічого не зіпсувало великодній настрій, варто дотримуватися правил пожежної та громадської безпеки. ВІДЕО

07.04.2015   08:25Агенцiя

Наближається Великдень. У цей день варто бути пильними. Адже невід’ємні атрибути богослужінь — свічки та лампадки — можуть стати причиною пожежі.

Про пожежну та громадську безпеку під час Великодніх свят говорили сьогодні, 6 квітня, під час брифінгу в облдержадміністрації.

Заступник начальника Управління з державного нагляду та контролю ДСНС України в області Юрій Аникієнко зауважив, що у культових спорудах, як і в будь яких інших місцях великого скупчення людей, мають бути витриманні усі правила пожежної безпеки. Проте, наразі ДСНС не перевіряє в обов’язкову порядку храми. У їх компетенції лише проведення роз’яснювальних бесід із священослужителями. Ті ж, у свою чергу, можуть звернутися за повноцінною перевіркою протипожежного стану церкви.

Також Юрій Аникієнко наголосив на особливостях забезпечення безпеки під час відпочинку на природі та вдома.

— Якщо ви вирішили розвести багаття на присадибній ділянці, то робити це можна лише на відстані не ближче 15 метрів від будівель та у безвітряну погоду. А запалені свічки не варто залишати в домівці без нагляду та поблизу легкозаймистих речей, — сказав він.

У святкові дні біля храмів чергуватимуть і міліціонери.

— Близько 1150 представників УМВС та 200 осіб із відповідних громадських формувань перебуватимуть біля храмів у святковий вечір. Їх кількість в одному місці залежатиме від чисельності населення, — повідомив в.о. начальника управління громадської безпеки Управління Міністерства внутрішніх справ України в області Олег Шимко.

Також вестиметься посилене патрулювання місць відпочинку.

 

Останні новини Чернігівщини

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:13

Протягом минулої доби зареєстровано 2 пожежі.

 Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню

Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню 09:11

Поліцейські викрили керівників квартирно-експлуатаційного відділу одного з військових гарнізонів Чернігівщини, які організували схему привласнення бюджетних коштів на закупівлі матеріальних цінностей для військових частин за завищеними цінами.