Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 02:10:44

Прокуратурою на користь державного вузу в судовому порядку стягнуто кошти з орендаря, який не платив ні копійки

06.04.2015   07:43Агенцiя

За позовом прокуратури міста Чернігова суд постановив стягнути на користь одного з державних вузів міста кошти з боржника, який орендував у навчального закладу приміщення під кафе, але не сплатив ні копійки.

Йдеться про одне з приміщень колишнього інституту регіональної економіки та управління.

Факт використання приватним підприємцем приміщення державного навчального закладу з грубим порушенням умов договірного законодавства виявлено прокуратурою у 2015 році.

При цьому встановлено, що підприємець, уклавши договір оренди державного майна, безперешкодно використовував орендоване приміщення для своєї господарської діяльності, розмістивши там кафе. При цьому він отримував дохід на орендованій території та фактично мав можливість сплачувати орендну плату.

Але від добросовісного виконання умов договору орендар ухилявся, не сплативши не тільки орендної плати, а не відшкодувавши навіть  витрат за комунальні послуги. Таким чином він заборгував бюджету понад 30 тисяч гривень.

Рішення суду набрало законної сили, виконавчі документи наразі передані до державної виконавчої служби. У випадку невиконання підприємцем рішень суду добровільно воно буде забезпечено у примусовому порядку.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.