Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 05:06:14

Спецбатальйон міліції "Чернігів" вирушив на Донбас

04.04.2015   11:46Агенцiя

Наші земляки змінять на Сході побратимів, які несли службу в зоні антитерористичної операції.

Чернігівці з честю виконують всі поставлені перед ними бойові задачі. Про це неодноразово заявляв і голова Луганської ОДА Геннадій Москаль, і Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. Нині бійці допомагають місцевому населенню харчами і предметами першої необхідності, надають в разі потреби медичну допомогу.

І хоча після оголошення перемир’я інтенсивність обстрілів російсько-терористичними військами українських позицій знизилася в рази, але повністю обстріли не припинилися. Бойовики регулярно провокують батальйон «Чернігів» на відкриття вогню у відповідь.

Але переважну більшість бійців можна віднести до бувалих воїнів, які не перший раз на передовій. Тож вогонь відкривається тільки в разі появи диверсійно-розвідувальних груп, що не припиняють спроб пробитися вглиб позицій українських силовиків.

Під час шикування батальйону "Чернігів" перед відправкою в зону АТО до бійців особисто звернувся начальник УМВС України в Чернігівській області підполковник міліції Єдуард Альохін. Він підкреслив, що найперше завдання батальйону – дотримуватися перемир’я та забезпечувати режим тиші, а командирам - берегти особовий склад аби всі повернулися до своїх родин живими і неушкодженими. Очільник обласної міліції побажав чернігівцям стійкості і мужності, а від імені УМВС в Чернігівській області гарантував надійну підтримку.

У свою чергу заступник начальника Управління – начальник міліції громадської безпеки капітан міліції Роман Пицків нагадав бійцям про заходи безпеки під час перевірки документів у громадян на блокпостах. Незважаючи на перемир’я, зброя завжди має бути напоготові. Він також закликав усіляко допомагати місцевому населенню. За тим, як ставляться до місцевих мешканців воїни, судитимуть про всю Україну. Роман Пицків зауважив, що міліціонери мають бути взірцем поведінки та партнерського ставлення до місцевого населення, яке неабияк потерпіло від сепаратистів.

Проводжати на Схід чернігівських патріотів прийшли брати по зброї, друзі і рідні. Теплі напутні слова зі сльозами на очах, побажання повернення живими і неушкодженими звучали для кожного воїна.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.