Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:07:48

Сірі гуси і гумові муляжі

31.03.2015   08:09Агенцiя

Навесні дорослі й діти чекають повернення птахів з вирію. У березні протягом двох тижнів жителі Сіверського краю спостерігали першу хвилю прильоту диких гусей. Звичайно, у цей період полювання на пернатих заборонено. Птаство, здолавши великий і нелегкий шлях, зупинялося біля гирла річок, де для них була пожива і вода.

Табуни сірих гусей особливо приваблювали озимина чи поля , де торік вирощувалась кукурудза. (До речі, ця культура разом з соняшником займає в області 70% сільгоспугідь).

На жаль, і в нашому краї птахів часто очікує небезпека. Начальник відділу мисливського господарства Чернігівського ОУЛМГ Микола Пиріг з прикрістю зауважив, що з початку року на порушників та браконьєрів було складено понад 40 протоколів.

Того березневого дня наша рейдова бригада побувала в Чернігівському районі в селі Ковпита . Один із співзасновників місцевої агрофірми з двома своїми приятелями влаштував полювання на диких гусей. На полі, якраз поруч із трасою Чернігів-Славутич, ці спритники порозставляли 50 гумових муляжів гусей. (Між іншим, кожен муляж коштує по 500 грн.) Зрозуміло, що ковпитські мисливці — люди не бідні . Вони ще встановили від акумулятора й гучномовець, який імітував гусяче гелготання.

Зробивши засідку, рейдова бригада зупинила протиправні дії браконьєрів. Горе-мисливці намагалися «викрутитись» , сховавши своє дороге авто у колишньому хімічному складі, а зброю у сухій траві.
Микола Пиріг з колегою Володимиром Бабичем, головним спеціалістом відділу мисливського господарства облуправління, склали на зловмисників протокол. Справа розглядатиметься у суді.

 

Микола Тищенко, Чернігівське ОУЛМГ

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини