Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 12:40:50

Прокуратурою доведено в суді вину підозрюваного, який, прикриваючись продажем цукерок, незаконно збував психотропні речовини

30.03.2015   17:34Агенцiя

Прокуратура Чернігівської області, діючи послідовно та принципово, довела в судах вину збувача наркотиків, якого суд першої інстанції у 2014 році з формальних підстав виправдав.

Після внесення прокурором апеляційної скарги на це рішення, нового судового розгляду, оскарження засудженим його результатів та ухвали апеляційного суду з цього приводу, 26 березня набрав чинності новий вирок даному наркоторговцю. Його засуджено до 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Сам злочин викрито у січні 2014 року. Чернігівець 1983 р. н., який працював торговим представником з розповсюдження цукерок, одночасно з цією діяльністю продавав і пакетики з амфетаміном (психотропною речовиною). Докази цього факту здобуто шляхом оперативних закупок, які фіксувалися за допомогою технічних засібів. Таким чином задокументовано два випадки збуту амфетамінів даною особою — у Корюківці та Чернігові.

Пізніше обвинувачений у суді дотримувався захисної версії, буцімто возив і продавав тільки ящики з кондитерськими виробами.

І дійсно, у першому випадку після збуту наркотичної речовини він запропонував покупцеві придбати в нього ще й цукерки «Джек» до свят. Тобто реалізація солодощів, якщо вона їм справді здійснювалась, відбувалася паралельно з продажем психотропів.

Санкція ч. 1, 2 ст. 307 Кримінального кодексу України, за якою засуджено наркозбувача, передбачає покарання до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини