Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:42:07

Менська міська рада отримала договір на виділення півмільйона євро

30.03.2015   15:33

До Менської міськради надійшов від Європейської Комісії договір, який передбачає виділення близько 500 тисяч євро допомоги на модернізацію вуличного освітлення у Мені з використанням енергоефективних технологій, повідомило «Наше слово».

Наша міська рада єдина у Чернігівській області, яка змогла підготувати проект (що є саме по собі дуже складною роботою) і домогтися його схвалення Європейською Комісією.

– Ще у травні 2013 року мною було підписано Угоду мерів, а у лютому 2014 року на сесії міськради затверджено План дій зі сталого енергетичного розвит­ку до 2020 року, – розповідає міський голова Федір Фесюн. – Усе це дозволило нам взяти участь у конкурсі проектів і у підсумку залучити кошти Євросоюзу на розвиток нашого міста.

За словами Федора Івановича, Єврокомісія виділяє кошти на умовах співфінансування. Тобто, зазначена сума – це близько 80 відсотків усіх запланованих витрат. Решту має профінансувати міська рада. Після успішної реалізації проекту Мена матиме сучасне і економне вуличне освітлення.

– План дій зі сталого енергетичного розвитку передбачає заходи для поступового вирішення найгостріших проблем нашої громади, – каже Федір Фесюн. – Я радію першому успіху, який водночас покладає на нас велику відповідальність не лише перед мешканцями Мени, а й перед нашими європейськими партнерами. Тому ми докладемо всіх зусиль для успішної реалізації цього проекту. Адже це дозволить нам і у майбутньому продовжувати співпрацю з Євросоюзом для вирішення проблем Мени. Вже маємо певні ідеї, які спробуємо втілити в життя за підтримки європейських партнерів.

Уже наступного місяця у Мені має відбутися презентація проекту, яка дасть офіційний старт його виконанню.

До речі, з’явився шанс все ж реалізувати й проект «Парк моєї мрії». Нагадаємо, що ще 2013 року проект з такою назвою був розроблений міськрадою і поданий до Кабінету міністрів. Тоді його підтримали, але через складну політичну й економічну ситуацію кошти на впровадження так і не надійшли.

І ось начальник Управління впровадження та моніторингу пріоритетних проектів будівництва Мінрегіону України Надія Бондарчук повідомила, що цього року буде забезпечено фінансування проектів-переможців Всеукраїнського конкурсу проектів та програм місцевого самоврядування у 2013 – 2014 роках. Як відомо, серед них і проект нашої міської ради «Парк моєї мрії».
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини