Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 11:48:38

Прокуратура вимагає повернення приміщення дитячого садка у комунальну власність

28.03.2015   09:30

Прокуратура Чернігівської області послідовно і наполегливо відстоює інтереси держави в усіх випадках незаконної приватизації, навіть якщо ці випадки дуже задавнені. Зокрема, ще досі в судах триває розгляд справ про визнання недійсними окремих випадків приватизації 1990-х років. Мова йде про випадки, коли у статутні фонди підприємств незаконно увійшли об’єкти нерухомості, які згідно вимог чинного на той час законодавства повинні були передаватися у державну або у комунальну власність.

Так, за зверненням Ніжинської міської ради прокуратурою області направлено до суду позов про визнання незаконним акту оцінки майна цілісного майнового фонду ВАТ «Ніжинський механічний завод», до якого безпідставно під час корпоратизації у 1994 році було внесено будівлю дитячого садочку.

Незважаючи на той факт, що зазначене нерухоме майно повинно було передаватися заводом безоплатно у комунальну власність, на сьогодні це приватне акціонерне товариство збирається отримати за нього кошти, зобов’язавши укласти з територіальною громадою договір купівлі-продажу.

Спірне приміщення наразі використовується як школа мистецтв для дітей.

Прокуратурою до розгляду справи в суді залучено засновника заводу —Міністерство промислової політики України, в архівах якого знаходяться документи, які підтверджують неправомірність дій керівництва Ніжинського механічного заводу.

Але, як не дивно, перепоною до розгляду зазначеної справи по суті став не відповідач, а господарський суд м Києва, ухвалою якого позов прокурору повернуто з посиланням на відсутність порушень інтересів держави.

Тепер постановою Київського апеляційного суду України незаконну ухвалу скасовано, а позов прокурора буде розглядатися по суті.

Водночас, прокуратурою області ініційовано звернення до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України з метою вирішення питання про притягнення судді господарського суду міста Києва до дисциплінарної відповідальності.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.