Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 10:32:01

На "Шерстянці" звалили пам’ятник організатору Голодомору. ФОТО

25.03.2015   14:18Агенцiя

Чернігівські націоналісти звалили постамент радянському діячу Григорію Петровському. Пам’ятник до цього часу стояв на «Шерстянці». Відповідальність за повалення постаменту Петровському взяли на себе активісти громадського руху «Третя Позиція».

Повалення пам’ятника одному з ініціаторів Голодомору Григорію Петровському у Чернігові – це ще одне свідчення бездіяльності місцевої влади. Незважаючи на низку законодавчих актів, постаменти радянським діячам, які боролися проти молодої української держави, продовжують бовваніти на вулицях обласного центру. Відновлювати справедливість доводиться націоналістам.

Пам'ятник кату українського народу було зроблено з бетону. До ранку його залишки прибрали працівники комульних служб.
 
Для довідки: 1917 року Петровський був направлений ЦК РСДРП(б) в Україну для боротьби проти Української Центральної Ради. В 1917-19 – нарком внутрішніх справ РСФРР, один з співорганізаторів ВЧК. З боку України підписав Договір про створення СРСР і був одним зі співголів ЦВК СРСР. У 1921-33 роках Петровський керував роботою комітетів незаможних селян (комнезамів), діяльність яких спричинила розкол українського селянства за соціальною і політичною ознакою та сприяла проведенню руйнівної більшовицької політики на селі. Проведена під керівництвом Петровського примусова колективізація села й вилучення хліба призвели до Голодомору 1932-1933 років.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність, коли 30 березня 2023 року знімальній групі місцевого телеканалу “Дитинець” бізнесмен та екскандидат у депутати Сергій Берестовий зламав камеру та перешкоджав проводити зйомку.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.