Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:37:16

Чернігівщина — 9 в Україні за площею територій, вкритих лісами

21.03.2015   07:56Агенцiя

21 березня відоме всьому світу як Всесвітній день лісів. Цей день є нагадуванням про значення і внесок лісів та лісового господарства в життя суспільства.

Ідея відзначати Міжнародний день лісу виникла під час загальних зборів Європейської конфедерації сільського господарства у 1971 році, а в 2012 році Генеральна Асамблея ООН проголосила 21 березня – Всесвітнім днем лісів.

Метою відзначення свята є підвищення обізнаності населення з питань раціонального використання, збереження та сталого розвитку лісів в інтересах нинішнього і майбутніх поколінь.

Всесвітній день лісівництва потрібно використовувати для розповсюдження інформації щодо всіх аспектів багатства лісу: виробництво, захист відновлення та заповідання.

Згідно даних Державного агентства лісових ресурсів України Чернігівщина посідає 9 місце за площею територій, вкритих лісовою рослинністю (лісистість області становить майже 21% від її загальної площі).

Слід зазначити, що заповідність лісів підприємств Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства складає майже 21%, що значно вище загальнодержавних показників та показників інших управлінь лісового та мисливського господарства Полісся України.

Лісогосподарські підприємства постійно здійснюють заходи з лісовідновлення і лісорозведення, догляд за лісовими культурами, захист лісових насаджень від пожеж, хвороб лісу, потрави дикими тваринами, тощо.

Пам’ятаймо, що ліси України - безцінне багатство, збереження якого є завданням всіх і кожного.
 

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.