Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:04:19

Актуальні питання взаємодії органів виконавчої влади та інститутів громадянського суспільства обговорено в он-лайн режимі

20.03.2015   09:28Агенцiя

Актуальні питання взаємодії органів виконавчої влади та інститутів громадянського суспільства обговорили представники Секретаріату Кабінету Міністрів та громадськості під час експертної зустрічі, що відбулася 19 березня в Комунікативному центрі Уряду.

Участь у дискусії взяли заступник директора Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України Наталія Окша, представник Міністерства юстиції України Микола Клижка, заступник голови правління Центру політико-правових реформ Віктор Тимощук, експерт Українського незалежного центру політичних досліджень Анастасія Красносільська, голова ради Лабораторії законодавчих ініціатив Ігор Когут, представник Офісу координатора проектів ОБСЄ в Україні Ольга Озерна, представники громадськості та органів виконавчої влади Львівської, Одеської, Полтавської, Харківської та Чернігівської областей.

В он-лайн режимі обговорювалися питання щодо участі громадськості у процесі формування та реалізації державної політики, вирішенні питань місцевого значення, які в свою чергу матимуть відображення у відповідному законопроекті, розробка якого наразі триває.

Громадські експерти у своїх виступах наголошували, зокрема, на необхідності проведення консультацій з громадськістю, долучення громадських організацій до роботи по створенню цього закону на різних етапах.

Від Чернігівщини свої питання та пропозиції щодо заявленої теми запропонували представники громадських організацій, члени Громадської ради при Чернігівській ОДА.

Наталія Проскуріна, голова правління Чернігівської обласної організації Всеукраїнського жіночого народно-демократичного об’єднання «Дія», зауважила на необхідності прийняття цього закону, висловивши побажання для Кабміну не порушувати термін оприлюднення законопроектів, а також визначити відповідальність за не проведення консультацій або виявлені порушення при проходженні консультацій. Крім того були наданні зауваження до проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 р. № 996», зокрема щодо обмеження кількісного складу громадських рад.

Тамара Петрова, голова Чернігівського обласного відділення Всеукраїнської громадської організації «Громадський контроль», зазначила, що закон повинен бути, ІГС Чернігівщини налаштовані на конструктивний діалог влади та громади. При цьому була висловлена думка про певний відсоток недовіри ІГС до Мінюсту та Кабміну у відношенні включення всіх напрацювань громадськості до проекту закону.

Олександр Мужук, голова відокремленого підрозділу громадської організації «Всеукраїнський комітет народного контролю» в Чернігівській області, зазначив, що вже існує законопроект, розроблений Всеукраїнським комітетом народного контролю, у якому визначено проблематику, методи контролю за діяльністю влади, шляхи співпраці між владою та громадянським суспільством та запропонував обговорити його найближчим часом.

Наприкінці зустрічі експерти зазначили, що здійснено перший етап обговорення майбутнього законопроекту та висловили сподівання, що зустріч в такому форматі не остання.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини