Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:01:39

“Школярики” погрожують зброєю громадським активістам

10.03.2015   18:55

Громадські активісти і організації, що займаються вивченням та контролем роботи різних комунальних та державних структур, добралися і до комунального підприємства “Школярик”.

Це КП займається організацією харчування дітей в школах. Одразу дивне і підозріле здалося їм, що підприємство це останній час, практично не звітувало.

Змусили навіть хоча б зробити вигляд звіту такого втаємниченого на той час підприємства як Комунальний ринок, якого “кришували” тоді різні кримінальні структури.

Щойно почали рухи в бік “Школярика”, реакція не забарилася.

Вчора, жінці, одній із членів народної ради та громадського аудиту погрожували та попереджали, щоб та не сунула носа в “чужі” справи.

Громадські активісти та представники фінансово управління й відділу економіки цього тижня розпочали аналізувати роботу комунального підприємства, яке займається шкільним харчуванням.

Спершу керівництво цього підприємства саме надало всі документи для того, щоб члени комісії ознайомились із ними та зробили певні висновки. Проте, вже наступного дня адміністрація була вже не такою люб’язною і не допустила громадський аудит до жодного документу, аргументуючи це втручанням у господарську діяльність. Хоча, комунальне підприємство, яке отримає кошти з міського бюджету повинно звітувати про свою діяльність і за кожну витрачену копійку.

Перевіряюча комісія за перший день роботи знайшла достатньо цікавих документів. Із ними вони будуть звертатись до відповідних органів.

Але, не встигли перевіряльники звернутись до жодного із контролюючих чи правозахисних органів, як на них посипались погрози, іноді “цікаві” пропозиції та інше.

Посеред білого дня на центральній площі міста поблизу пішохідного переходу чоловік однієї з керівників цього комунального підприємства порадив члену комісії не чіпати це підприємство та тримати свою цікавість стосовно його коштів при собі.

Він питав що це за народна рада така і яке вона має право тривожити його дружину. На додачу цей громадянин сказав жінці, якщо вона не залишить у спокої його дружину й це підприємство, то хай знає, що він завжди в своїй автівці з собою возить зброю.

Жінка вже написала заяву до міліції.

Також, і деякі інші члени цієї робочої групи розповіли, що їм також погрожували та рекомендували займатись своїми справами. А один із постачальників цього підприємства обіцяв поділитись доходами, якщо вони зникнуть і не чіпатимуть КП.

Тепер ми й усі активісти будемо пильно спостерігати за розвитком подій і роботою міліції.

Цікаво й те, що як тільки активісти ткнули палкою в це кубло, навіть і не уявляли, що з того кубла повилазить. Почали скалитися та рохкати і місцеві депутати, і представники політичних партій і нардепів.

Отже бачимо, що підприємство “Школярик” дісно доброчинний, зміг годувати не тільки самих школяриків, а пхати в утробу і досить дорослих дядьок і тьоток.

 

http://www.uezd.com.ua/page/shkolyariki-pogrozhuyut-zbroyeyu-gromadskim-aktivistam.html

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини