Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:56:47

Допомога жінок-волонтерів військовослужбовцям, які задіяні в зоні військового конфлікту, є неоціненною

04.03.2015   12:52Агенцiя

На Чернігівщині саме жінки очолюють більшість волонтерських організацій, які сьогодні консолідували зусилля для підтримки бійців в зоні проведення АТО. Вони організовують надання гуманітарної допомоги та психологічної підтримки, не залишають поза увагою тимчасово переміщених із зони військових дій дітей та жінок, що опинились у важких життєвих обставинах.

4 березня від обласної державної адміністрації та усіх чоловіків Чернігівської землі з Міжнародним жіночим днем жінок-волонтерів привітав в.о. голови облдержадміністрації Сергій Журман.

— З перших днів збройного конфлікту на сході країни цивільне населення Чернігівського краю проявило неабиякий патріотизм. І доказ цьому – ви, шановні жінки, бо саме на ваших плечах лежить величезний тягар організації допомоги нашим хлопцям: речами, ліками, продуктами харчування і просто своєю любов’ю та добрим словом.

Вдячність і шана вам за життєву силу і витримку, високий патріотизм і професіоналізм, відповідальне ставлення до справи, за ваші чуйність і турботу, які щедро даруєте оточуючим, - зазначив в.о. голови облдержадміністрації у вітальному слові.

За патріотизм, громадянську мужність та вагомий особистий внесок у розвиток волонтерського руху, зміцнення обороноздатності та безпеки Української держави двадцять жінок з усієї області отримали почесні відзнаки.

Подяки виконуючого обов’язки голови обласної державної адміністрації оголошено волонтерам Вікторії Іванько з Бахмацького району, Людмилі Дубинській та Тетяні Савченко з Городнянського, Ніні Кошмар з Ічнянського, Валентині Панченко з Козелецького, Ірині Єлисєєвій з Куликівського, Надії Абдрахімовій з Менського, Тетяні Зезюлькіній з Носівського, Наталії Григоровій – з Щорського району.

З міста Ніжина відзначено Вікторію Микитко та Марину Шведун.

З Чернігова – волонтерів Тетяну Демченко, Елеонору Муркіну-Кустенко, Іріс Новакову, Інну Проценко, Оксану Рубан, Зульфію Саоко, Тетяну Чернявську та Ірину Шевчук.

У волонтерській організації з м. Остер Козелецького району – лише 5 чоловік. Проте, як розповіла волонтер Валентина Панченко, їм допомагають всі – районна державна адміністрація, жителі міста, ветерани Великої Вітчизняної війни, навчальні заклади, підприємства та організації. Збирають гроші на військову амуніцію, одяг, їжу, машини, ліки – словом, на усе, що можна купити і привезти бійцям на фронт.

Підприємство з виробництва меблів, на якому працює волонтер із с. Салтикова Дівиця Куликівського району Ірина Єлисєєва, теж з перших днів почало надавати допомогу військовослужбовцям, які задіяні в зоні військового конфлікту. І, за словами жінки, робитиме це стільки, скільки потрібно.

— Ці нагороди – лише маленька плата за ваш великий внесок у допомогу нашій армії. Тож щиро вклоняюся вам за все, що робите для нашого суспільства, нашої рідної України, наших дітей і нас, чоловіків, – за вашу любов і вірність, турботу і терплячість, мудрість і небайдужість, - підкреслив Сергій Журман.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини