Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:42:23

Гранатомети, кулемети і два мішки набоїв вилучили правоохоронці Чернігівської області

03.03.2015   07:57Агенцiя

В ході спеціальної цільової оперативно-профілактичної операції «Зброя та вибухівка» правоохоронці Чернігівщини вилучили з незаконного обігу два протитанкових гранатомети, чотири гранати РГД-5, десять одиниць нелегальної вогнепальної зброї та понад три тисячі набоїв різного калібру.

В зв'язку з комплексом антитерористичних заходів, спрямованих на протидію терористичній та диверсійній діяльності незаконних збройних формувань, незаконному обігу зброї, недопущення її витоку із зони проведення антитерористичної операції на Чернігівщині, як і по всій державі, проходить спецоперація «Зброя та вибухівка» метою якої є виявлення та вилучення з незаконного обігу нелегальної стрілецької зброї, вибухових речовин та боєприпасів.

За період з 12 лютого до чергової частини УМВС області, надійшло 26 повідомлень про вилучення вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухівки. Так, 18 лютого в Ріпках та в Чернігові було вилучено дві реактивні протитанкові гранати РПГ-18, які були привезені волонтерами із зони АТО. 14 та 18 лютого в Прилуках правоохоронці вилучали гранати у водіїв, яких зупиняли для перевірки документів, а 15 лютого, в тих же таки Прилуках в будинку, який винаймав житель району, міліціонери виявили та вилучили два пістолети-кулемети іноземного виробництва. Зброя передана на експертизу.

Що ж стосується набоїв, то найбільшу партію вдалося вилучити співробітникам Чернігівського міського відділу УМВС, які в підвалі однієї з Чернігівських багатоповерхівок виявили два мішки з патронами калібру 5,45 та 7,62 мм в кількості понад дві тисячі штук. Власника схрону поки , що встановити не вдалося, але робота в цьому напрямку триває. За всіма фактами виявлення та вилучення вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухівки відкриті кримінальні провадження та ведуться розслідування.

За всіма фактами виявлення вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухівки відкриті кримінальні провадження за ст.263 Кримінального кодексу України «незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами», що карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Тривають досудові розслідування.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини