Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:15:06

Відкрито кримінальне провадження за фактом нападу на працівників ДАІ

02.03.2015   09:42

В ході оперативно-профілактичного відпрацювання Прилуцького, Бобровицького та Ніжинського районів Чернігівської області працівники ДАІ затримали п’яного водія, який замість того, щоб визнати свою провину, учинив непокору правоохоронцям та викликав на допомогу рідню.

В ході проведення комплексу оперативно-профілактичних заходів працівники ДАІ близько опівночі 28 лютого біля села Новий Биків Бобровицького району Чернігівської області зупинили автомобіль ВАЗ-21213 під керуванням мешканця села Новий Биків, який керував автомобілем з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Під час складання адміністративних матеріалів за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння) громадянин почав поводити себе агресивно, висловлюватися нецензурною лайкою на адресу міліціонерів та почав кричати у напрямку села, що працівники ДАІ нібито спричинили йому тілесні ушкодження. Цю подію працівники ДАІ фіксували за допомогою відеокамери.

Через декілька хвилин до міліціонерів підійшли та під’їхали близько десяти осіб, серед яких батько і дядько правопорушника. Чоловіки пошкодили відеокамеру, розбили покажчик повороту в службовому автомобілі, поводили себе неадекватно та спричинили працівникам міліції тілесні ушкодження.

Для припинення протиправних дій міліціонери згідно Закону України «Про міліцію» відносно правопорушників використали спецзасоби, а на водія наділи наручники.

На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група Бобровицького райвідділу внутрішніх справ на чолі із керівником, працівники прокуратури, Управління ДАІ УМВС області та відділ інспекції з особового складу УМВС області.

До медичного закладу звернулися обидві сторони конфлікту з травмами різного ступеню тяжкості. Також відповідно до висновків результатів медичного огляду затриманий водій перебував у стані алкогольного сп’яніння (0,5 проміле), працівники ДАІ - тверезі. 

Інформація про подію слідчим відділом Бобровицького РВ була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків) - карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк , а також ч. 2 ст. 365 Кримінального Кодексу України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу).

Наступного дня близько півсотні жителів села Новий Биків, підбурюваних родичами затриманого водія, перекрили трасу Київ-Суми-Юнаківка, вимагаючи зустрічі з керівництвом ДАІ м. Прилук. На місце прибула слідчо-оперативна група Бобровицького райвідділу внутрішніх справ, з селянами особисто спілкувався начальник райвідділу підполковник міліції Ігор Пузіков, який роз’яснив громадянам відповідальність за незаконне перекриття руху транспорту. Адже подібні дії підпадають під статтю 279 Кримінального кодексу України (блокування транспортних комунікацій шляхом влаштування перешкод, відключення енергопостачання чи іншим способом, яке порушило нормальну роботу транспорту або створювало небезпеку для життя людей, або настання інших тяжких наслідків), яке карається штрафом від п’ятдесяти до ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Хід розслідування перебуває на особистому контролі виконуючого обов’язки начальника УМВС України в Чернігівській області підполковника міліції Вадима Філашкіна.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини