Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 16:13:17

Прокуратура Чернігівської області через суд витребовує об’єкт водного фонду розміром 18 га в недобросовісного користувача

02.03.2015   07:19

Прокуратурою області підготовлено та заявлено до суду позов про скасування розпоряджень Бахмацької райдержадміністрації від 2009 року щодо надання в користування земельної ділянки водного фонду площею майже 18 га і вартістю майже 300 тис грн.

Заявлення позову обумовлене тим, що природні характеристики цього об’єкту водного фонду, виділеного одній зі столичних приватних структур для рибогосподарських цілей, через бездіяльність користувача значно погіршилися.

Водойма, якою тривалий час ніхто не опікується і не використовує її за призначенням, захаращена, доступ до води відсутній. Окрім того, договір оренди виділеного об’єкту так і не був укладений, внаслідок чого кошти, які мали б надходити до бюджету, не сплачуються.

Таке становище є порушенням норм ст. 1 Земельного та ст. 44 Водного кодексів України, а також ст. 3 Закону України «Про охорону земель».

До втручання прокуратури, якою проведено вивчення стану законності при використанні цього об’єкту з залученням фахівців Держсільгоспінспекції, місцеві орнани влади цим питанням не опікувалися.

Разом з тим, ст. 43 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» передбачає, що недоцільне, неекономне та неефективне за очікуваннями чи фактичними результатами розпорядження голови райдержадміністрації може бути скасоване в судовому порядку.

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.