Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:20:29

Міліція Чернігова знайшла викрадений пам'ятник Леніну

28.02.2015   08:46

В Чернігові триває досудове розслідування за ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка) за фактом викрадення з території колишнього комунального підприємства фрагментів пам'ятника Леніну.

Як повідомив начальник Чернігівського міського відділу внутрішніх справ полковник міліції Володимир Рапута, 21 травня минулого року до чергової частини надійшло звернення начальника управління житлово-комунального господарства Чернігівської міськради, що напередодні увечері невстановлені особи завантажили на автомобіль та вивезли в невідомому напрямку фрагмент пам'ятника Володимиру Ульянову (Леніну), який зберігався на території колишнього комунального підприємства «Міське шляхове управління» Чернігівської міськради.

Згідно з довідкою управління житлово-комунального господарства Чернігівської міськради балансова вартість пам'ятника становить 45746 гривень. 30 травня слідчим відділом Чернігівського міськвідділу внутрішніх справ було відкрите кримінальне провадження за фактом викрадення майна за ч.1 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка).

В ході досудового розслідування були опитані свідки та очевидці даного кримінального правопорушення, які надавали суперечливу інформацію про дану подію. Всі отримані свідчення ретельно перевіряються працівниками міськвідділу.

Володимир Рапута також поінформував, що в ході досудового розслідування правоохоронцями були опитані і представники громадської організації, які не лише не заперечували факт вивезення ними фрагментів пам'ятника, а й мотивували свої дії волевиявленням усієї громади Чернігова.

В подальшому 24 лютого 2015 року представники громадської організації надали слідству 52 фрагменти пам'ятника Володимиру Ульянову (Леніну) вагою в 2571 кілограм. На даний час триває досудове розслідування кримінального провадження за ч.1 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка).

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини