Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:43:43

Рятувальники знешкодили мінометну міну

24.02.2015   12:52

23 лютого о 09:25 у Бобровицькому районі до Служби порятунку 101 надійшло повідомлення про те, що у с. Петрівка під час проведення земляних робіт місцевий житель знайшов схожий на боєприпас предмет.

За викликом одразу прибули рятувальники. Вони ідентифікували небезпечну знахідку як 120 мм мінометну міну часів Великої Вітчизняної війни. Місце небезпечної знахідки негайно було огороджено та взято під охорону.

Піротехніки аварійно-рятувального загону спецпризначення, які прибули на місце події, обстежили прилеглу територію, проте інших боєприпасів не виявили. За допомогою спецавтомобіля вони вивезли міну за межі населеного пункту і о 17:20 її знищили.

З цим рятувальники нагадують.
В разі виявлення вибухонебезпечних або підозрілих предметів, ні в якому разі не чіпайте їх руками, не пересувайте та одразу припиніть будь-які роботи поблизу них. Про небезпечну знахідку негайно повідомте міліцію і пожежно-рятувальну службу по телефонам 101 та 102. За допомогою палиць, мотузки чи яскравої тканини огородіть місце знахідки. Не допускайте до нього людей, а тим більше дітей. Відведіть їх на відстань не менше 100 м. Дочекайтеся приїзду спеціальних служб, щоб точно вказати місце та обставини виявлення небезпечного предмета.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини