Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 01:12:15

Платники Чернігівщини безкоштовно отримали 58,6 тис. сертифікатів

18.02.2015   08:38Агенцiя

На сьогодні платники Чернігівщини переважно подають податкові декларації засобами електронного зв’язку з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.

Як повідомив начальник відділу реєстрації користувачів при Головному управлінні ДФС у Чернігівській області Олександр Кулик, у минулому році понад 21 тис. платників стали клієнтами Центру сертифікації ключів, яким сформовано 58,6 тис. посилених сертифікатів. Найактивнішими користувачами є приватні підприємці, кількість яких – 16,2 тис. осіб.

У січні 2015 року до Центру сертифікації звернулося 1317 осіб, з них переважна кількість фізичних осіб – 1050. У тому числі клієнтами центру стали 267 юридичних осіб. Цим платникам безкоштовно надано послуги електронного цифрового підпису та сформовано 3018 посилених сертифікатів.

Розвиток електронних сервісів та співпраця з платниками, розширення кола користувачів сервісів є одним з важливих напрямків діяльності органів фіскальної служби Чернігівщини. Так, з 1 січня 2015 року набрали чинності норми Закону України від 31 липня 2014 року №1621 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України», у зв’язку з чим всі платники ПДВ зобов’язані реєструвати податкові накладні у Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) незалежно від суми.

Відтепер для забезпечення можливості електронного адміністрування податку на додану вартість для клієнтів Центрів сертифікації ключів реалізовані наступні безкоштовні можливості:
• створення електронних податкових накладних;
• імпорт електронних податкових накладних з інших програм;
• подання та гарантована реєстрація електронних податкових накладних в ЄРПН;
• отримання даних про наявність електронних податкових накладних в ЄРПН.
Бідьш детальну інформацію можна отримати на електронному ресурсі за адресою www.acskidd.gov.ua.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.