Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:03:50

Чернігівські дільничні закрили ще одну "точку" реалізації підпільних спиртних напоїв

17.02.2015   09:38

Дільничні інспектори міліції Чернігівського міського відділу УМВС України в Чернігівській області виявили та ліквідували в обласному центрі «точку» з продажу розведеного спирту.

Як розповів начальник ЧМВ УМВС України в Чернігівській області полковник міліції Володимир Рапута, працівниками Чернігівського міського відділу вживаються всі дієві заходи щодо виявлення та ліквідації місць незаконного продажу самогону та розведеного спирту.

Так, лише протягом поточного року працівниками міліції було виявлено 9 фактів виготовлення та зберігання самогону, а також апаратів для його вироблення. На правопорушників складені 9 адміністративних матеріалів за ст. 176 КУпАП «виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його вироблення», що тягне за собою накладення штрафу до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Окрім цього складено 86 адміністративних протоколів за ст. 177 КУпАП «придбання самогону та інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення», що передбачає штраф до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. З незаконного обігу вилучено 55 літрів спирту та самогону і один самогонний пристрій.

13 лютого 20015 року дільничними інспекторами міліції Чернігівського міськвідділу був зафіксований факт продажу розведеного спирту 68-річною жителькою Чернігова в своєму приватному будинку. В ході документування кримінального правопорушення правоохоронцями були зроблені три контрольні закупки розведеного спирту. Жінка продавала його по 18 гривень за півлітрову пляшку.

Коли ж міліціонери зібрали достатньо доказів, вони особисто прибули в будинок до підпільної бутлегерки. В помешканні жінки було виявлено та вилучено 4 літри чистого спирту та 3,5 літри розведеного і готового до продажу алкоголю. Співробітникам міліції жінка повідомила, що купувала спирт на ринку по 50 гривень за літр у невідомого чоловіка. А свої дії щодо підпільної торгівлі алкоголем пояснила «складним матеріальним становищем родини».

Начальник ЧМВ УМВС полковник міліції Володимир Рапута зазначив, що за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 204 Кримінального кодексу України «незаконне придбання з метою збуту або зберігання з цією метою, а також збут чи транспортування з метою збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв, тютюнових виробів або інших підакцизних товарів», що карається штрафом від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно виготовленої продукції та обладнання для її виготовлення.


Досудове розслідування триває.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.