Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 22:58:37

Особливості прийому громадян прокуратурою м. Чернігова

16.02.2015   14:17

З початку 2015 року до приймальні прокуратури міста письмово та в усній формі звернулось більше сотні громадян з різних питань.

Звертаю увагу на те, що 14.10.2014 частково вступив у дію новий Закон України “Про прокуратуру”, а саме скасовано функцію нагляду за додержанням і застосуванням законів. Згідно вказаного Закону, прокуратура не має права втручатись у діяльність підприємств, установ, організацій будь-якої форми власності.

Водночас, слід зауважити, що відповідно до Закону України “Про прокуратуру” від 05.11.1991 ст.ст. 19, 21 прокуратура не підміняє органи відомчого управління та контролю і не втручається у господарську діяльність, якщо така діяльність не суперечить чинному законодавству. Перевірки за зверненнями, крім заяв та повідомлень про кримінальне правопорушення, проводяться лише у разі їх попереднього розгляду компетентними органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими чи службовими особами або неприйняття ними у встановлені строки рішень з цих питань.

Відповідно до ст. 36-1 цього ж Закону підставою представництва в суді інтересів громадянина є його неспроможність через фізичний стан, недосягнення повноліття, похилий вік, недієздатність або обмежену дієздатність самостійно захистити свої порушені чи оспорювані права або реалізувати процесуальні повноваження.

Тож, громадяни або їх близькі родичі, які відносяться хоча б до однієї з перелічених категорій можуть звертатись до прокуратури з метою захисту своїх законних прав та інтересів.

Для інформації: прокуратурою міста Чернігова здійснюється щоденний прийом громадян з 9.00 до 18.00 години, як керівництвом прокуратури, так і оперативними працівниками згідно графіку. У вихідні дні прийом здійснюється черговим прокурором.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини