Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 20:42:04

Чернігівська область: за добу вогнеборці ліквідували 3 пожежі, які виникли з причини несправності приладів пічного опалення

11.02.2015   18:01Агенцiя

Морозна погода спонукає мешканців приватного житлового сектору більш інтенсивно обігрівати свої помешкання. Проте, зачасту люди забувають, або ж ігнорують елементарні правила пожежної безпеки.

Як результат, в умовах холодів різко зростає кількість пожеж з причини несправності, порушення правил при улаштуванні та експлуатації приладів опалення. Лише протягом минулої доби на Чернігівщині рятувальники ліквідували 3 пожежі, що виникли з вищезазначених причин.
10 лютого о 09:45 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу приватного житлового будинку у м. Бахмач. Вогнеборцям знадобилось близько 2 годин аби приборкати полум’я адже вогонь охопив покрівлю та перекриття оселі.

Того ж дня о 14:33 загорівся житловий будинок у селищі Парафіївка Ічнянського району. Вогнеборці оперативно ліквідували пожежу та врятували поруч розташовані дві господарські будівлі.

Причиною загорань у обох випадках послужила відсутність безпечної протипожежної розділки між димарем та дерев’яним перекриттям будівель.

У с. Сираї Козелецького району причиною виникнення пожежі житлового будинку послужила власна необережність його господаря.. Чоловік, всупереч вимогам правил пожежної безпеки, викинув ще гарячі жарини з печі біля дерев’яної стіни будинку, що і призвело до загоряння останньої. Вогнем знищено покрівлю будинку та пошкоджено майно власника.

Рятувальники звертаються до гостей та мешканців Чернігівщини з проханням подбати про справність приладів опалення. Щоб уникнути лиха та не залишитися в умовах холодів без даху над головою, необхідно уникати перегрівання печей, слідкувати, аби в димарях не з’являлися тріщини. Не використовуйте дрова, довжина яких перевищує розмір топкового отвору та не розпалюйте печі легкозаймистими рідинами.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини