Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:09:17

На Чернігівщині активно декларують доходи

11.02.2015   08:35Агенцiя

З кожним днем набирає обертів кампанія декларування доходів громадян. Жителі Чернігівщині активно декларують доходи, отримані у 2014 році. Так, з початку 2015 року про свої минулорічні доходи повідомили майже 1,5 тис. громадян області.

субсидії

субсидії

Як повідомила заступник начальника управління доходів і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Чернігівській області Наталя Кузнецова, загальна сума задекларованих доходів склала 50,6 млн.грн.

Найактивніше звітують ті громадяни, які протягом минулого року отримували спадщину – 180 декларацій на загальну суму майже 15 млн.грн., здійснювали продаж об’єктів нерухомого та рухомого майна – 36 декларації на суму майже 4,5 млн.грн, надавали майно в оренду, найм (піднайм) – 95 декларацій на загальну суму близько 0,6 млн. грн.

Крім того, громадянами на сьогодні подано 415 декларацій для отримання податкової знижки. За словами Наталі Кузнецової, загальна сума, що підлягає поверненню із бюджету, складає 542 тис. гривень.

Хто ж має право скористатися податковою знижкою? Відповідно до норм Податкового кодексу України, якщо у 2014 році Ви отримували доходи у вигляді заробітної плати та сплачували за своє навчання або навчання члена своєї сім'ї І-го ступеня споріднення, здійснювали внески у недержавні пенсійні фонди, страхували себе або членів сім’ї, перераховували кошти у вигляді пожертвувань або благодійних внесків, всиновлювали дітей, погашали пільговий іпотечний житловий кредит. Отже, маєте право подати декларацію на податкову знижку та отримати повернення частини сплаченого протягом минулого року до бюджету податку на доходи.

До речі, скористатися правом для отримання податкової знижки можна упродовж всього року. Право на нарахування податкової знижки на наступні звітні періоди не переноситься.
 

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини