Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:51:36

Тендерні закупівлі "Чернігівського обласного протитуберкульозного диспансеру"

10.02.2015   08:06Агенцiя

В Україні з 2012 року діє загальнодержавна програма протидії туберкульозу. На біл-бордах майорять гасла: «Туберкульоз виліковний!». Своєчасне звернення до лікарні рятує життя не тільки самому хворому, але й оточуючих, які є групою ризику і з великою вірогідністю також можуть захворіти. Однак крім своєчасно поставленого діагнозу, велике значення має і якість лікування.

Туберкульоз вважається хворобою бідних, найвищий рівень захворюваності спостерігається саме серед незаможних громадян, яким не по кишені довготривале коштовне лікування та відповідне харчування. Тому, аби зупинити епідемію, більшість витрат на лікування має взяти на себе держава.

Нещодавно між одним із пацієнтів Чернігівського протитуберкульозного диспансеру та керівництвом лікарні склалась конфліктна ситуація. Чоловік вимагав надати йому необхідні безкоштовні ліки.

На що керівництво закладу відповіло, що ліків немає, через не своєчасне проведення тендерів по їх закупівлі.https://www.youtube.com/watch?v=ZYDSNa64rP4&feature=youtu.be

Аналіз оголошень у «Віснику державних закупівель» показав, що за минулий 2014 рік Чернігівський протитуберкульозний диспансер шість разів оголошував тендери, намагаючись придбати ліки, дезінфекційні засоби, предмети одягу та аксесуари одягу з вулканізованої гуми (рукавички латексні, нарукавники, фартух захисний) рентгеноплівку, флюроплівку та хімічні реактиви.

Лише по 3-х тендерах було укладено договори. Так, 21.03.2014 було укладено договір на поставку фотопластин й фотоплівки, плівки для миттєвого друку, фотохімікати та фотографічні незмішані речовини з ТОВ "Лізоформ Медікал" на суму 154 239,50 грн. (без ПДВ). У серпні 2014 укладено договір з ТОВ «Госпітальний менеджмент» на придбання засобів дезінфекції на суму 369844 грн.14 листопада 2014 року – договір про закупівлю 257 найменувань ліків з КП «Ліки України» ЧОР Міжлікарняна аптека № 206 на загальну суму 199952,24 грн. В грудні місяці до цього договору були внесені зміни щодо зменшення загальної вартості договору на суму 21996,93 грн.

Інші тендери були відмінені,тому що для участі у торгах було подано менше двох пропозицій.
Загалом для придбання ліків Чернігівським протитуберкульозним диспансером обласним бюджетом було закладено 1700000 грн. Судячи з проведених тендерів, з них було витрачено лише 702038.81 грн.

Залишається питання: чому комітет з тендерних закупівель Чернігівського протитуберкульозного диспансеру не зміг зорганізувати вчасне проведення тендерних закупівель та витратити усі виділені обласним бюджетом гроші, аби не виникало такої ситуації, коли хворі не отримують відповідного безкоштовного лікування.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини