Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 22:36:45

УБОЗівці викрили підприємство, яке постачало дешеве вугілля за ціною дорогого

06.02.2015   08:09

Працівники спецпідрозділу БОЗ УМВС України в Чернігівській області викрили факт привласнення бюджетних коштів підприємством при закупівлі вугілля за державний кошт. На початку лютого цього року працівники УБОЗ УМВС області виявили факт привласнення бюджетних коштів з боку службових осіб одного з приватних підприємств при закупівлі вугілля.

Як повідомив тимчасово виконуючий обов'язки начальника УМВС України в Чернігівській області Вадим Філашкін, при проведенні у 2014 році державної процедури закупівлі кам'яного вугілля Бахмацьким районним центром первинної медико-санітарної допомоги одне з приватних підприємств області було визнано переможцем процедури державної закупівлі вугілля. Між комунальним закладом і приватним підприємством був укладений договір на закупівлю за державні кошти 168 тонн кам'яного вугілля на суму близько 350 тисяч гривень.

Незабаром приватне підприємство отримало на свій рахунок бюджетні кошти в сумі 225 тисяч гривень. Але вказане підприємство не мало наміру поставляти вугілля з якісними показниками, передбаченими умовами проведеної конкурсної закупівлі та укладеного договору.

Відповідно до додаткової угоди службові особи приватного підприємства, залишаючи незмінними інші умови договору щодо об'єму поставки та вартості, надали на адресу комунального закладу «Бахмацький районний центр первинної медико-санітарної допомоги» завідомо неправдиву інформацію про якість вугілля, забезпечивши при цьому надходження до медичних закладів вугілля низької якості вартістю вдвічі дешевше, тим самим завдали збитків державі у сумі понад 70 тисяч гривень.

Відомості про даний факт внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) - караються обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини