Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:11:42

Протидія корупції – пріоритет в роботі органів прокуратури

05.02.2015   07:59Агенцiя

Організація роботи з питань запобігання і протидії корупції залишається пріоритетним напрямом діяльності органів прокуратури.

Як результат проведеної у минулому році прокуратурою області у взаємодії з іншими правоохоронними органами роботи до суду направлено 33 обвинувальні акти про злочини з ознаками корупції. Майже усі (30) – за фактом одержання неправомірної вигоди. Крім того, 1 – щодо заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, 2 – про зловживання владою.

До кримінальної відповідальності притягнуто 34 особи, серед яких 8 державних службовців, по 1 працівнику податкової міліції та Державної пенітенціарної служби України. Корупційні злочини викрито у агропромисловому комплексі, бюджетній системі, сфері земельних відносин, охорони здоров’я.

Розмір одержаної посадовцями неправомірної вигоди становив від 2 тис. грн. до 120 тис. грн., отримання яких інкриміновано колишньому керівникові структурного підрозділу облдержадміністрації за участь у вирішенні майнового спору на користь заявника.

Уперше за останні роки викрито організовану злочинну групу з корупційними зв’язками. Так, за матеріалами УБОЗ УМВС розслідувано кримінальне провадження щодо трьох лікарів, які у складі організованої злочинної групи одержали понад 16 тис. грн. неправомірної вигоди від громадян за встановлення їм групи інвалідності.

До реального покарання у вигляді 5 років позбавлення волі засуджено колишнього суддю одного з районних судів області, який спільно з адвокатом одержав 30 тис. грн. за ухвалення виправдувального вироку.

Що ж до адміністративної корупції, то протягом минулого року складено 66 протоколів про корупційні правопорушення, з яких 24 – працівниками прокуратури, 23 – УМВС, 19 – УСБУ.

За результатами їх судового розгляду 51 особу притягнуто до відповідальності з накладенням штрафу на загальну суму більше 14 тис. грн.
     
Серед притягнутих 7 державних службовців, стільки ж співробітників контролюючих та правоохоронних органів (митниці, пенітенціарної служби, державної служби з надзвичайних ситуацій, санепідемстанції, ветеринарної медицини), а також депутати і посадові особи органів місцевого самоврядування.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини