Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:10:59

Жителі Пам’ятного вже кілька років поспіль чекають приєднання до Ніжинського району

31.01.2015   13:37

Таке приєднання є більш ніж виправданим, адже приналежність Пам’ятного до Борзнянського району створює ряд незручностей для селян, які, перш за все, стосуються віддаленості теперішнього районного центру.

 Прилуки  Ніжин

Прилуки Ніжин

Раніше у Пам’ятному було багато установ та організацій, які давали роботу місцевим жителям. Це залізниця, бурякопункт, філія тодішнього Ніжинського консервного комбінату, паливний склад, частина людей працювали в колгоспі села Печі. Крім того, на той час функціонували чотири торгові пункти: два магазини, чайна, буфет. Працювала у селі школа, дитячий садок, ощадна каса й відділення зв’язку, медпункт.

Пише nizhyn.city.

- А тепер ми маємо такий клопіт: лікарня – в райцентрі за 45 км. Наприклад, медкомісію по інвалідності треба спочатку проходити в Борзні, а потім – ще в місті Бахмачі. Медпункт працює лише два дні на тиждень. При цьому в Ніжині за 20 км від нашого села – три лікарні, а в селі Крутах Ніжинського району за 5 км від пам’ятного – медичний пункт «Сімейний лікар» із новою машиною швидкої допомоги. Військкомат, земельний відділ, нотаріус, дільничний міліціонер – теж у райцентрі Борзна, майже за півсотні кілометрів, а транспортне обслуговування незадовільне – лише один мікроавтобус на день, який прибуває в Борзну близько 9 години ранку. А черги в потрібних установах утворюються ще з 6-ї ранку. Школа, дитячий садок, банк, у якому треба оформлювати та отримувати знецінені вклади – за 10 км від нас, у селі Хороше Озеро, і центр сільської ради – за 6 км від Пам’ятного, в селі Печі, – розповідає житель села Володимир Стрільчик.

Усе це ускладнює життя мешканців села Пам’ятного, вимагає витрати додаткових коштів на проїзд. І це при тому, що нині до міста Ніжина і від Ніжина через село проїжджає 9 електропоїздів і 6 автобусів на день.

Розуміючи необхідність проведення адміністративно-територіальної реформи в контексті даного населеного пункту, на чотирнадцятій сесії районної ради від 28 березня 2013 року було прийнято рішення «Про приєднання с.Пам’ятне, Печівської сільської ради, Борзнянського району Чернігівської області до Крутівської сільської ради, Ніжинського району, Чернігівської області».

Після прийняття цього рішення минуло вже більше року, та Чернігівська обласна рада чомусь і досі не надала селянам аналогічне погодження на сесії. Це пов’язано насамперед із адміністративно-територіальною реформою об’єднання територіальних громад, яка планується найближчим часом та відповідно до якої кардинально зміниться «обличчя» теперішнього Ніжинського району. А ще – бажанням уникнути можливого прецеденту, що може стати підставою аналогічних дій з боку інших населених пунктів. Тож поки питання «зависло» на обласному рівні, селяни продовжують потерпати від незручностей та все ж сподіватися, що їх нарешті почують…

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини