Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:56:39

Затриманий в Чернігові злодій залишав містян без телефонного зв'язку, бо крав кабель

29.01.2015   17:12

Співробітники карного розшуку Чернігівського міськвідділу внутрішніх справ затримали 48-річного зловмисника, який поцупив близько ста метрів телефонного кабелю.

Як розповів начальник Чернігівського міськвідділу внутрішніх справ полковник міліції Володимир Рапута, наприкінці минулого року та на початку поточного до чергової частини надходили повідомлення про крадіжки телефонного кабелю з підвалів житлових будинків.

В одному з повідомлень було зазначено, що кабель був викрадений одночасно з кількох підвалів одного будинку.

В ході перевірки та з'ясування всіх обставин цих крадіжок співробітниками карного розшуку було встановлено, що крадій вночі проникав до підвалів, де потайки відривав та викрадав від 40 до 80 метрів кабелю. Своїми діями зловмисник позбавляв мешканців обкрадених будинків телефонного зв'язку.

Як свідчить практика і статистика, розкриття багатьох злочинів, в тому числі і тяжких, залежить не тільки від оперативності і професійності співробітників міліції. Багато правопорушень були розкриті саме завдяки пильності та громадської свідомості небайдужих громадян. І цього разу пильність громадян завадила скоєнню подібного злочину.

До чергової частини Чернігівського міського відділу УМВС України в Чернігівській області надійшло повідомлення від жителя однієї з багатоповерхівок, що в підвалі знаходиться підозрілий чоловік. На місце події негайно виїхали співробітники карного розшуку Чернігівського міського відділу міліції. Як з'ясувалося, невідомий вже встиг пробратися у підвал та намагався викрасти телефонний кабель, але був затриманий «на гарячому» правоохоронцями.

В ході подальшої перевірки оперативники встановили, що затриманий 48-річний чернігівець був неодноразово судимий за аналогічні злочини. Звільнившись в минулому році з місць позбавлення волі, продовжив своє злочинне ремесло. Викрадав кабелі та здавав їх на металоприймальні бази. Його виручкою ставали 250-400 гривень.

Володимир Рапута повідомив, що за фактом крадіжок відкриті кримінальні провадження за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка) - карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування, встановлюється причетність затриманого до аналогічних злочинів.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини