Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 14:53:49

Міліція "по гарячих слідах" затримала убивцю, який задушив жінку шнуром від праски

26.01.2015   12:49

Працівники Новгород-Сіверського райвідділу внутрішніх справ УМВС України в Чернігівській області затримали молодика, який спочатку задушив жінку шнуром від праски, а потім покинув тіло в палаючій оселі. До чергової частини Новгород-Сіверського райвідділу внутрішніх справ надійшла інформація про виявлення на місці пожежі приватного будинку тіла жінки.

Працівники державної служби з надзвичайних ситуацій повідомили міліціонерам, що обгоріле тіло власниці помешкання має явні ознаки насильницької смерті. На місце виклику негайно виїхали слідчо-оперативні групи райвідділу та УМВС на чолі з керівництвом обласної міліції.

Як розповів очільник УМВС України в Чернігівській області підполковник міліції Вадим Філашкін, під час огляду пошкодженої вогнем будівлі правоохоронці виявили труп 42-річної власниці помешкання. Те, що жінка пішла з цього життя не з природних причин, було видно неозброєним оком - обличчя та шия жінки були передавлені шнуром від електропраски таскотчем. В подальшому судмедексперт констатував, що жінка померла від асфіксії, тобто її просто задушили.

Працівники міліції негайно розпочали оперативно-розшукові заходи, відпрацювали коло знайомих загиблої, перевірили піднаглядовий елемент, здійснили обхід прилеглих будинків. Це дало свій результат.

Досить швидко міліціонери встановили коло і осіб, які того фатального дня спілкувалися з жертвою, і перебіг подій. За короткий проміжок часу правоохоронці «по гарячих слідах» затримали 24-річного раніше судимого за зґвалтування 80-річної бабусі молодика. Доказів його причетності до злочину оперативники зібрали більш ніж достатньо.

Подряпане обличчя молодика, свідчення односельців та поспішний від'їзд чолов'яги до сусіднього району переводило знайомого загиблої жінки в ранг підозрюваного.

Під тиском беззаперечних доказів молодик погодився співпрацювати зі слідством і дав правдиві свідчення. За його словами, того вечора він з іншими знайомими пиячили у власниці оселі. Коли ж усі розійшлися по домівках, підозрюваний повернувся «поговорити». Тоді між ним та жінкою і виник конфлікт.

Словесне з'ясування стосунків закінчилося тим, що молодик почав душити жінку шнуром від праски, а на додачу використав ще і скотч як зашморг. Залишивши тіло в оселі, чоловік пішов геть, залишивши труп та недопалки на підлозі, які згодом і спричинили пожежу в будинку.

Очільник УМВС Вадим Філашкін повідомив, що підозрюваного в скоєнні особливо тяжкого злочину затримано згідно статті 208 Кримінального процесуального кодексу України і поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Відкрите кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від семи до п'ятнадцяти років.

Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.