Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:10:10

Бійці батальйону "Чернігів" практично щодня вступають в контакт з ворогом в Станиці Луганській

22.01.2015   13:59Агенцiя

Не зважаючи на те, що за минулу добу ворог більше сорока разів обстріляв позиції українських силовиків, наші земляки зі спецбатальйону «Чернігів» в районі Станиці Луганської разом із військовими міцно тримають свої позиції і дають ворогу гідну відсіч.

Як повідомив заступник командира спеціального батальйону «Чернігів» Віталій Костюченко, наші бійці практично щодня вступають в бойові зіткнення з диверсійно-розвідувальними групами російсько-терористичних військ. Жоден обстріл не залишається без відповіді. Бійці дають прикурити ворогу з усіх калібрів. А якщо з «того боку» починає працювати ворожа артилерія, ми повідомляємо координати нашим артилеристам і сепаратисти замовкають, багато хто - назавжди.

Повідомляє СГЗ УМВС в Чернігівській області.

Завдяки правильній організації несення служби та добрій тактичній підготовці бійців, за цю ротацію в батальйоні лише двоє легко поранених, які швидко одужують.
Віталій Костюченко підтвердив, що бойовики абсолютно не дотримуються перемир’я, наприклад, вночі 20 січня продовжувався черговий обстріл Станиці Луганської з важкої артилерії і "Градів". Внаслідок попадання снаряду в центральній частині селища повністю зруйновано один з магазинів, пошкоджені 10 будинків, п’ять з яких не підлягають відновленню. Поранених і загиблих серед цивільних немає. В райцентрі пошкоджено газопровід, тому селище, а також 3 сусідні населені пункти залишаються без світла й газу. Наразі в районі Станиці тривають перестрілки із застосуванням автоматичної зброї.

Заступник командира батальйону відзначив, що місцеве населення все більш привітно дивиться в бік українських силовиків. Одного разу вже побувавши під владою терористичної ЛНР, громадяни більше не хочуть цього беззаконня.

І хоча бойовики не припиняють нападів на Станицю Луганську з метою витіснити сили АТО, жителі Станиці з кожним днем активно підтримують наших воїнів, сподіваючись на мирне життя у складі єдиної України.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.