Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 02:34:47

У Городні буде храм Київського патріархату

20.01.2015   15:11Агенцiя

Недалеко від російського кордону - у Городні закладено будівництво храму святого Василія Великого. Храм належатиме до Української Православної Церкви Київського патріархату.

За словами голови районної парторганізації "Батьківщини" Петра Верхуші, для зведення Василівського храму місцеві жителі роблять дуже багато, не зупиняє вірників навіть зима, - пише газета "Сіверщина".

Однак не чисельній городнянській громаді бракує коштів для прискорення робіт та активісти не впадають у відчай. “Вже звели каркас каплички. Поволі і з Божою допомогою Василівський храм постане на городянській землі. Бо головні ініціатори і спонсори будівництва – місцева громада», – каже батьківщинівець.

Петро Верхуша переконаний, що саме такі справи мають об’єднувати людей, особливо в такі важкі часи для нашої країни.

Нагадаємо, що городнянці заклали камінь і встановили хрест на місці майбутнього храму Чернігівської Єпархії УПЦКП на честь Святого Василія Великого наприкинці минулого року. Чому саме Василія Великого?

”За історичною довідкою у 1757 році козаки просили Катерину перенести із Хотуничів Щорського району непотрібний храм Св. Василія і поставити за річкою на правому березі. Адже в період повені, коли річка розливалася не могли потрапити до єдиної церкви, – Троїцької, яка височіла на лівому березі. Катерина дозволила це зробити, – розповів Петро Іванович. – Тому наші козаки вирішили – нехай відродиться Василівський храм”.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини