Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:14:40

На Чернігівщині, як і по всій Україні, стартувала соціальна акція "Квартира під охорону"

20.01.2015   08:21Агенцiя

Про її мету журналістам розповів начальник Управління Державної служби охорони при УМВС України в Чернігівській області Ярослав Накопюк.

Яка мета акції та в який період можна скористатись 50 % знижкою?

- З метою посилення захисту майна громадян і протидії квартирним крадіжкам за дорученням Міністерства внутрішніх справ з 15 по 31 січня на території України проходить соціальні акція «Квартира під охорону». За умовами акції, у зазначений період підрозділи ДСО зможуть взяти Ваше житло під охорону за половину вартості монтажних послуг, а точніше — ви сплачуєте вартість охоронного обладнання, а монтажні роботи з обладнання помешкання сигналізацією фахівці підрозділів ДСО виконують за половину їх вартості – повідомив керівник управління. - Перш за все акція має на меті якомога більше помешкань громадян прийняти під охорону і тим самим припинити зростання квартирних крадіжок.

Чи існують способи, щоб самостійно протидіяти квартирним крадіжкам?

- Самостійно громадяни не в змозі захистити помешкання від непроханих гостей, адже досвідчені «домушники» відкриють будь-які замки, справа лише в часі та в їх професійності. Звісно, варто подбати про надійні замки та двері, проте дієвішим способом захисту помешкання житла є охоронна сигналізація. Про кількість майнових злочинів незахищених помешкань говорить сумна статистика крадіжок.

З чим пов’язано збільшення майнових злочинів та яка їх статистика за минулий рік?

- Збільшенню квартирних крадіжок передує багато факторів, перш за все економічний. Люди йдуть на крадіжки, щоб за короткий термін і без особливих зусиль поправити своє матеріальне становище.

За офіційними даними протягом 2014 року на території Чернігівської області зареєстровано 730 крадіжок з помешкань громадян, у тому числі – 238 з квартир. Крадіжок з об’єктів, які перебувають під охороною ДСО не допущено.

На сьогодні єдиним дієвим способом захисту майна громадян є підключення на пульт централізованого спостереження Державної служби охорони. Коли на пульт централізованого спостереження надходить «тривожний» сигнал, дана інформація одразу ж передається наряду групи затримання і за лічені хвилини міліціонери прибувають на місце події. Більш того, лише міліціонери ДСО мають право в разі необхідності застосовувати зброю та застосовувати відповідні дії для затримання злочинців,- говорить Ярослав Накопюк.- На об’єктах, які перебувають під охороною, встановлюються сучасні засоби сигналізації. Ми постійно працюємо над розширенням наших послуг і пропонуємо клієнтам додаткові технічні заходи охорони, у тому числі кнопки тривожного виклику міліції.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини