Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 05:23:34

Міліція знешкодила конопляну "оранжерею"

16.01.2015   12:05Агенцiя

Співробітники сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків Чернігівського міськвідділу внутрішніх справ затримали місцевого «мічуріна», який влаштував у себе в погребі теплицю з вирощування коноплі.

Як повідомив тимчасово виконуючий обов'язки начальника УМВС України  в Чернігівській області підполковник міліції Вадим Філашкін, в ході проведення комплексу оперативних заходів правоохоронці вийшли на чернігівця, який у своїй садибі вирощував марихуану.

І не просто вирощував, а застосовував при цьому практично усі сучасні передові аграрні технології. В ході проведення санкціонованого обшуку в господарстві підозрюваного оперативники виявили в погребі цілу міні-теплицю для вирощування марихуани за допомогою гідропоніки.

(Гідропоніка - сучасна технологія вирощування рослин без ґрунту, що забезпечує  доступ поживних речовин рослині за рахунок водяних розчинів, що значно прискорює розвиток).

В погребі-оранжереї сортові рослини марихуани вирощувалися із застосуванням спеціальних добрив в режимі освітлення за принципом «день - ніч» та постійного вентилювання. «Високотехнологічний процес» мав забезпечити належну якість дурман-зілля, яка була в рази вищою від коноплі, вирощеної на городі.

Крім самої коноплі, під час обшуку співробітники міліції вилучили спеціальні освітлювальні лампи, добрива, пристрої догляду за рослинами, вентилятори і сортове насіння коноплі.

Наразі за даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 309 Кримінального кодексу України «незаконне виробництво, виготовлення, зберігання, наркотичних засобів, без мети збуту», що передбачає покарання в діапазоні від штрафу у сто неоподатковуваних мінімумів доходів громадян до позбавленням волі на строк до трьох років. Крім того вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за ст. 310 Кримінального кодексу України «посів або вирощування снотворного маку чи конопель», що карається від штрафу у п'ятдесят неоподатковуваних мінімумів доходів громадян аж до обмеженням волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини