Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:09:10

Засуджені Чернігівської виправної колонії № 44 вбирають виправну установу прикрасами, які створили власноруч

29.12.2014   16:39Агенцiя

Новорічні та Різдвяні свята зазвичай зустрічають в колі рідних та близьких людей. Але, такій категорії громадян, як – засуджені, не вдасться зустріти ці Новорічні та Різдвяні свята у колі своїх рідних і близьких та засуджені жінки Чернігівської виправної колонії № 44 управління ДПтС України в Чернігівській області зробили усе, щоб ці свята провести цікаво та змістовно.

Усі гуртожитки відділень соціально-виховної та психологічної роботи установи прикрашені новорічними ялинками та прикрасами, вивішено новорічні стінгазети. Всюди відчувається святковий новорічний настрій.

Новорічне свято нерозривно пов’язане в нашому уявленні із зеленою красунею — ялинкою, прикрашеною новорічними іграшками. Самі іграшки створені руками неодноразово засуджених жінок. Звичайна кольорова кулька у руках майстрині перетворюється на блискучий складний витвір мистецтва, який одразу ж займає своє місце на новорічній ялинці.

Особливу увагу привертає сцена клубу установи. «Готуючись до святкового концерту учасники художньої самодіяльності установи довго вирішували як прикрасити сцену й намагались пригадати дитинство та казки. Саме тому я намалювала на сцені добрих, яскравих та таких дитячих казкових героїв», - розповіла засуджена Яна, яка працює бібліотекарем Чернігівської виправної колонії № 44.

Життя в колонії значно відрізняється від звичайного, тому відчути сповна святкову атмосферу зустрічі Нового року тут досить складно. Проте, жінки розпочали підготовку задовго до свята, кропіткі репетиції, розробка та пошив костюмів, оздоблення зали та створення декорацій – все робилось власними силами засуджених. Докладені зусилля вже перевершили всі сподівання.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини