Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:00:31

У Чернігові започатковують інінціативу Професійного Уряду

29.12.2014   07:57

Члени Ради Професійного Уряду презентували чернігівцям історії успіху і досвід роботи ініціативи та домовились з представниками органів влади про можливу співпрацю.

Отже, у п’ятницю 26 грудня член Ради Ініціативи «Професійний Уряд», координатор Асоціації випускників програми ЄС Еразмус Мундус Олена Чепурна та член Ради Ініціативи «Професійний Уряд», координатор Спільноти випускників програми «Всесвітні студії», член Правління Кембриджської спільноти України Артем Шаіпов розповіли про успіхи своєї ініціативи, починаючи з березня 2014 року.

На разі вже 1536 випускників долучились до проекту. Отримано 83 запити від органів державної влади із проханням про добір професійних кадрів. Більше 720 резюме було надано на розгляд влади. 32 молодих спеціалістів отримали посади в українському Уряді та безпосередньо долучились до публічного адміністрування. Ініціатива допомогла знайти якісні кадри для таких органів влади як Адміністрація Президента, Кабінет Міністрів, Верховна Рада, СБУ, Нафтогаз та ін.

«Наша робота починається з того, що до нас надходить запит з органу влади з певними експертними вимогами, – розповідає Олена Чепурна, – Далі ми робимо розсилку по нашим базам випускників і отримуємо певну кількість резюме, опрацьовуємо їх і впродовж доби-дві надаємо органу влади декілька варіантів резюме для вибору. І вже потім з людьми зв’язуються, спілкуються і працевлаштовують їх. До речі був запит з Козелецької міськради, куди надіслано 2 резюме. Але, на жаль, про їх подальше працевлаштування поки не відомо».

Начальник інформаційного департаменту облради Олександр Соломаха запропонував поділитись озвученою інформацією з членами Асоціації міст і сіл Чернігівщини, на що експерти з радістю погодились. А начальник Департаменту інформаційної політики ОДА Андрій Подорван запропонував розглянути стажування та обмін досвідом для тих працівників органів влади, що вже працюють і прагнуть розвиватись.

По результатам заходу всі учасники круглого столу не тільки обмінялись ідеями, а й домовились про подальші дії співпраці органів влади з інінціативою.

Організатор заходу та заступник Голови політичної партії «Демократичний Альянс» Ігор Андрійченко підтримує ініціативу та вважає її доречність в українському суспільстві. «Я переконаний, що люди які отримали закордонну освіту та мають друзів у десятках країн світу володіють набагато ширшим кругозором та можуть реалізовувати ті можливості, наприклад, по залученню інвестицій, які нам, на перший погляд, здаються надскладними» - зазначив Ігор.

Для інформації:
Ініціатива “Професійний Уряд” ( http://proukrgov.info/) - це ініціатива понад 1500 випускників провідних університетів світу, які повернулися і працюють в Україні в провідних міжнародних компаніях, НУО, аналітичних центрах, фінансових установах тощо. Знання та компетентності, отримані в стінах Гарвардського університету (США), Кембриджського університету, Оксфордського університету, Лондонської школи економіки (Великобританія), бізнес-школи INSEAD (Франція, Сингапур), Колумбійського університету (США), Чиказького університету (США), Університету Джорджтауну (США), університету «Коледж Європи» (Брюгге, Бельгія та Натолін, Польща), в рамках програми ЄС Erasmus Mundus, програми стипендій ім. Едмунда С. Маскі та багатьох інших, у поєднанні з досвідом роботи у міжнародному середовищі стануть вагомим внеском у розвиток України.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини