Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 16:10:33

Козелецький район: рятувальники ліквідували пожежу житлового будинку, одна людина загинула

22.12.2014   15:40

22 грудня о 00:20 до Служби порятунку "101" у Козелецькому районі надійшло повідомлення про пожежу в одному з приватних будинків у с. Підлісне, що за 27 км від райцентру.

За викликом прибуло відділення 5-ї державної пожежно-рятувальної частини. На час їх прибуття полум'я повністю охопило дах будинку. Більше години знадобилося вогнеборцям, щоб приборкати вогонь та остаточно загасити пожежу.

В ході ліквідації пожежі на підлозі біля вхідних дверей будинку виявлено тіло 84-річного господаря помешкання. Вогонь знищив домашнє майно, дах та пошкодив стіни. За попередніми даними, причиною загоряння стала відсутність належної протипожежної розділки між димарем опалювальної печі та дерев’яним перекриттям будинку.

Слід зазначити, що лише з початку грудня на пожежах області загинуло 14 осіб. У 6-ти випадках причинами пожеж стало порушення правил пожежної безпеки при використанні та монтажі пічного опалення, у 4-х - необережність під час куріння, по 2 людини загинуло в наслідок необережного поводження з вогнем. Порушення правил монтажу електроустановок та електромереж, а також експлуатація побутових електроприладів - забрали ще 2 життя.

Отже, щоб уникнути лиха, зберегти своє життя та майно від пожеж рятувальники ДСНС України закликають населення дотримуватись правил пожежної безпеки при експлуатації приладів опалення та бути вкрай обережними при курінні, особливо після вживання алкогольних напоїв, ретельно гасіть недопалки й сірники.

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини