Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 02:24:41

На Чернігівщині та Полтавщині сім’ї загиблих учасників АТО підтримують фінансово

17.12.2014   18:36Агенцiя

У поточному році в різних куточках нашої держави дуже гостро постало питання підтримки сімей загиблих на сході України учасників антитерористичної операції. Але проблема вирішується.

Так, на надання допомоги сім`ям загиблих військовослужбовців, в Полтавській області з обласного бюджету вже спрямували понад 1 мільйон гривень. Кожна родина отримала фінансову підтримку – 25 тисяч.

- У нас, на сьогодні, 50 загиблих учасників АТО. 45 їхніх сімей уже отримали грошову допомогу за рахунок коштів, виділених з обласного бюджету», – повідомила директор Департаменту праці та соціального захисту населення Полтавської облдержадміністрації Людмила Корнієнко.
Наразі, в області, 32 людини отримали статус члена сім’ї загиблого учасника АТО, їм видали відповідні документи і посвідчення.

На Чернігівщині ж одноразову грошову допомогу отримали вже 46 сімей загиблих воїнів, ще 6 родин - чекають виплат.

- Усі нарахування здійснюються на основі постанови Кабінету Міністрів України № 975 від 25 грудня 2013 року «Про затвердження Порядку призначення і виплати одноразової грошової допомоги …», - розповів начальник відділу соціального забезпечення Чернігівського обласного військового комісаріату підполковник Тарас Шевченко.

За словами офіцера, дбають і про військовослужбовців, які отримали поранення або інвалідність. Чернігівська область, на сьогодні, відправила до Києва 7 комплектів документів на отримання одноразової допомоги, 4 військовики вже отримали кошти.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини