Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 16:59:37

Екіпаж ДАІ спільно з співробітниками Козелецького РВ затримав озброєного розбійника

15.12.2014   07:33

Екіпаж ДПС ДАІ, який ніс службу на посту «Кіпті», спільно з співробітниками карного розшуку Козелецького райвідділу УМВС після тривалої погоні затримали озброєного розбійника.

Близько 5:30 до чергової частини Козелецького райвідділу внутрішніх справ надійшов сигнал з тривожної кнопки, розміщеної на автозаправці в Лемешах Козелецького району, що свідчило про напад на цей об'єкт.

Село знаходиться на півдорозі між райцентром і стаціонарним постом ДПС ДАІ в Кіптях. Оцінивши ситуацію, черговий зрозумів, що доки слідчо-оперативна група дістанеться місця скоєння злочину, нападник може безслідно зникнути, тому звернувся по допомогу до ДАІвців, одночасно відправляючи до місця пригоди і слідчо-оперативну групу райвідділу.

Старший інспектор ДПС ДАІ Олексій Зотов та інспектор ДПС Ярослав Майстат прибули на заправку і почали розпитували касирку, яка не злякалася озброєного злочинця і натиснула на тривожну кнопку.

Жінка розповіла, що під ранок до зали зайшов невідомий у балаклаві, кинув їй у віконце пакет і, погрожуючи пістолетом, у грубій формі став вимагати віддати виручку.

Касир не розгубилася, а відволікла увагу озброєного нападника і непомітно натиснула тривожну кнопку виклику охорони. Відчувши недобре, розбійник вистрелив з револьвера в підлогу біля жінки і втік. Касирка вказала приблизний напрямок втечі зловмисника, надала його словесний портрет.

Як розповів начальник УДАІ УМВС Артур Побережець: «Інспектори ДАІ разом із слідчо-оперативною групою Козелецького райвідділу внутрішніх справ, яка прибула вже через кілька хвилин, почали вивчати сліди, які вели до лісопосадки. Один з інспекторів з оперативником пішов по слідах нападника, інший взяв на борт службового автомобіля другого оперативника, попрямував на перехоплення».

Злочинець, намагаючись заплутати сліди, петляв лісопосадкою, наче заєць, але це не ввело в оману досвідчених міліціонерів. Зробивши великий гак полями, сліди зловмисника знову стали наближатися до автодороги в районі села Кіпті. Можливо, він намагався зупинити попутний транспорт і втекти. Сліди вивели міліціонерів на вулицю села.

Координуючи по телефону дії напарника, старший лейтенант міліції Олексій Зотов з колегами вийшли навперейми молодика і затримали його. Той навіть не опирався, хоча при поверхневому огляді в його рюкзаку було виявлено револьвер.

Розбійником виявився уродженець Київщини, який прибув сюди спеціально для скоєння злочину. Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відносно чолов'яги відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище) - карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Наразі зловмисника затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.