Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:31:30

Гральні заклади Чернігівщини доживають останні дні

13.12.2014   15:18Агенцiя

Для ефективного реагування на інформацію про діяльність «гральних закладів» Управлінням МВС в Чернігівській області створені мобільні групи, які цілодобово здійснюють моніторинг місць можливої організації азартних ігор та їх ліквідації.

Як підкреслив тимчасово виконуючий обов’язки начальника УМВС України в Чернігівській області підполковник міліції Вадим Філашкін: «Чернігів — не Лас-Вегас, в нашій країні діє закон про заборону грального бізнесу. Але незважаючи на існування цього закону, різні так звані підприємці знаходять шпарини в законодавстві та намагаються замаскувати свою злочинну діяльність під легальну, камуфлюючи свій бізнес використанням лотоматів, діяльністю букмекерських контор, інтерактивними клубами та продажем миттєвих державних лотерей».

Очільник УМВС нагадав, що за цей рік силами працівників державної служби боротьби з економічною злочинністю відкрито 43 кримінальних провадження за зайняття гральним бізнесом, ліквідовано 20 гральних залів, вилучено близько трьохсот одиниць грального обладнання, 14 особам оголошено про підозру.

Також Вадим Філашкин зазначив, що на виконання доручення Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова щодо повної ліквідації закладів грального бізнесу, а також закладів, які маскують свою незаконну діяльність під реалізацію та проведення державних лотерей, Управлінням державної служби по боротьбі з економічною злочинністю УМВС України в Чернігівській області вжито відповідних заходів щодо повної ліквідації грального бізнесу.

Так, 12 грудня працівниками ДСБЕЗ в Чернігівській області викрито три гральні заклади, два яких в Чернігові та Ніжині маскували свою діяльність під продаж державних лотерей. Ще одна в Чернігові - букмекерська контора, де всупереч Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні» було організовано прийняття ставок на матчі спортивних подій.

Клієнтами закладу міг стати будь хто - як пересічний громадянин, так і студентська молодь. Букмекерська контора працювала з дев’ятої ранку до дев’ятої вечора без перерви і вихідних.
Заклад функціонував з минулого року згідно виданої ліцензії на продаж державних лотерей, натомість реально в ньому працювала букмекерська контора.
В ході огляду приміщення міліцією вилучено 17 системних блоків компютерів, монітори та принтери для роздрукування чеків. Обладнання оцінюється більше ніж в 150 тисяч гривень.

В приміщенні іншого чернігвського підпільного грального закладу, який виявили того дня оперативники ДСБЕЗ, знаходилося кілька десятків гральних автоматів та електронна рулетка. Міліціонери провели всі необхідні слідчі дії, обладнання вилучено.

Наразі за всіма фактами встановлюються особи, причетні до організації грального бізнесу.
Інформація внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальні провадження за статтею 203-2 Кримінального кодексу України (заняття гральним бізнесом) - карається штрафом від десяти тисяч до сорока тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією грального обладнання.

Одночасно аналогічні заходи були проведені в Ніжині та Прилуках. Крім цього, працівниками міліції Чернігівщини проведені оперативні заходи, в ході яких вилучено півсотні так званих «лотоматів», які розташовувалися в різних торговельних мережах області.

Вадим Філашкін також зауважив: «Ми не виключаємо, що у когось може виникнути бажання нині створити гральний заклад, особливо в умовах їх дефіциту. Тому хочу попередити, що реакція міліції буде жорсткою, а організатори будуть покарані».

Міліція звертається до громадян не стояти осторонь процесу викорінення грального бізнесу і закликає повідомляти про всі факти грального бізнесу, в тому числі і на умовах анонімності.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини