Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 03:29:29

Ніжинські активісти впіймали «на гарячому» незаконних продавців піску

13.12.2014   14:06

Цього тижня величезні вантажівки з піском, які нескінченним потоком курсували Ніжином, привернули увагу активістів об’єднання „Самопоміч” та „Ніжинського антикорупційного бюро”, повідомляют Уездные новости.

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі повідомив голова “Антикорупційного бюро” Михайло Булигін.

“Оскільки в межах району законного кар’єрного видобутку піску не ведеться, а авто доволі швидко роблять завантаження, то виникло цілком слушне питання — звідки пісок?” — написав Михайло Миколайович.

Активісти почали спостерігати за ваговозами. Вони прослідкували до кінцевого пункту призначення за вантажівками й виявили отримувача – цілком законне солідне підприємство “Райавтодор”.

За документами підприємство мало отримати 1200 тонн піску. А постачальником корисних копалин була особа, яка орендує в Ніжинському районі землю і має право на проведення земельних робіт з метою створення ставка під риборозведення. До того ж, ця особа — депутат Ніжинської міської ради.

Саме з його ділянки й видобувається «кварцове золото».

Відповідно до Українського Законодавства, під час проведення таких робіт орендатор не має права продавати ні землі, ні піску, ні глини, бо вони є власністю держави.

За плутаними поясненнями представників орендаря на машинах з орендованої ділянки мало вивозитись сміття.

За документами, які вони надали правоохоронним органам підприємство-покупець «Облавтодор» мало отримати 1200 тонн.

Навіщо “Облавтодору” “сміття” з кар’єру під Зайцевими соснами ще й в такій кількості тепер будуть з’ясовувати правоохоронці.

Міліція оглянула машини, кар’єр і склала протокол.

Михайло Булигін із іншими активістами-колегами звернулись до райдержадміністрації за поясненням. “Звернення до РДА ситуації не прояснило. Схоже на те, що адміністрація знала про незаконний видобуток, але чомусь жодних заходів не приймала”, — розповів Михайло Миколайович.

“Відсутність законного кар’єру з видобутку піску спонукає кмітливих підприємців знаходити вихід. Хтось возить пісок вночі по 2-3 машини, щоб працювала власна фірма, а хтось і не ховається. Між тім кошти які так необхідні району рік за роком осідають у чиїхось кишенях. А могли б використатися на освіту в районі чи, наприклад, в медицині”, — пояснював М. Булигін.

“Самопоміч” та “Ніжинське антикорупційне бюро” й надалі будуть слідкувати за розвитком подій та інформувати мешканців міста і району.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини