Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 02:51:45

В Ніжині "за гарячими слідами" розкрито вбивство

13.12.2014   13:56

Працівники Ніжинського міського (з обслуговуванням району) відділу міліції Чернігівщини разом з колегами з обласного УМВС розкрили «за гарячими слідами» вбивство жителя одного з сіл району.

12 грудня до чергової частини Ніжинського міськвідділу внутрішніх справ надійшло повідомлення від жителя району, що на вулиці їхнього села помер 48-річний місцевий житель. Але не своєю смертю, бо на тілі потерпілого були явні кримінальні сліди, померлий був весь у крові.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група міськвідділу, згодом до неї приєдналися колеги з обласного Управління МВС, працівники оперативних підрозділів міліції, керівництво на чолі з очільником УМВС, прокурор району.

Під час первинного огляду загиблого експерти виявили колото-різану рану в області живота. Факт загибелі чоловіка від втрати крові внаслідок тяжкого поранення внутрішніх органів підтвердила й судово-медична експертиза в ході розтину.

Як розповів тимчасово виконуючий обов'язки начальника УМВС України в Чернігівській області підполковник міліції Вадим Філашкін, працівники карного розшуку району та області провели ряд першочергових оперативно-розшукових заходів. Опитування мешканців села та перевірка піднаглядового елементу дали змогу оперативникам скерувати основні підозри на адресу 54-річного місцевого жителя. Ряд встановлених фактів вказував на те, що саме цей зрілий чоловік перебував в одній компанії з потерпілим у той вечір, коли сталося вбивство.

Та за місцем мешкання цього чоловіка не було. Працівники міліції продовжили розшукові заходи і невдовзі з'ясували, де може переховуватися підозрюваний. «За гарячими слідами» його було затримано.

Чоловік не був спантеличеним тим, що до нього завітали правоохоронці. Спочатку він категорично заперечував свою причетність до тяжкого злочину, але згодом під тиском головного доказу причетності до скоєного - ножа, який у нього вилучили міліціонери, чоловік дав правдиві свідчення.

За свідченням підозрюваного, його разом з приятелем одосельці попросили викопати могилу на місцевому цвинтарі. Після похорон з копачами розрахувалися грошима та горілкою. Після спільного вживання алкогольних напоїв по дорозі додому між чоловіками  виникла сварка, яка переросла в штовханину. В ході неї підозрюваний вихопив добрячого ножа та з силою штирхнув у живіт чоловіка. Після чого спокійно забрався геть, залишивши потерпілого стікати кров'ю.

Співробітники міліції затримали підозрюваного в скоєнні тяжкого злочину. Згідно зі статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України він поміщений до ізолятора тимчасового тримання.

Відкрите кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.

Ведеться досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини