Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 18:35:35

На Прилуччині поховали загиблого на Донбасі свободівця Віктора Лавренчука

12.12.2014   13:49

11 грудня в селі Рудівка громада і побратими провели в останню путь Віктора Лавренчука, який загинув 8 грудня внаслідок артилерійського обстрілу позицій його мінометного розрахунку. Попрощатися з націоналістом приїхали друзі Віктора з його військової частини, побратими-націоналісти з усієї країни.

Зранку до будинку сім'ї Лавренчуків з'їхалося кількасот місцевих жителів, друзів і побратимів по партії. Попрощатись із націоналістом прийшли лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок та свободівці Андрій Мохник, Ігор Швайка, Андрій Міщенко, Ігор Мірошниченко, Руслан Марцінків, Костянтин Лубенцов, Іван Тютюнник, Юрій Ботнар та багато инших однопартійців. Відспівування провів близький друг Віктора – протоієрей Віталій Юрочко, який давно допомагає Прилуцькій районній організації ВО "Свобода". Віктора Лавренчука поховали на сільському цвинтарі Рудівки. На честь загиблого громада влаштувала мітинг-реквієм, на якому виступили найближчі друзі та побратими героя.

"Він ніколи не стояв осторонь від проблем України. З перших днів Революції гідности Віктор був в епіцентрі подій, у кожній сутичці з беркутівцями він був на передній лінії боротьби. Але він був вільний від пихи й просто робив свою справу – робив згідно з власними переконаннями. З першого дня війни він пішов у військкомат і воював за Україну, щоб його співвітчизники жили в мирній незалежній країні. Це приклад справжнього патріота. І вся українська нація завжди буде в неоплатному боргу перед його батьками, що виховали такого захисника. Наш святий обов'язок – зробити Україну могутньої і незалежною, якою її бачив наш побратим Віктор. Слава українському героєві Віктору Лавренчуку!" – сказав під час мітингу-реквієму Олег Тягнибок.

Свободівець Ігор Мірошниченко поділився своїми спогадами про загиблого героя: "Я зустрічався з ним біля Щастя три тижні тому. І тоді я здивувався надзвичайні скромності й впевненості Віктора. Це була людина, яка ніколи нічого не просила. Не потребувала камер чи прославляння. Він надихав тих, хто його оточував, вселяв упевненість, що ми обов'язково виграємо цю війну. Найкращі з нас, часто нічого не вимагають від країни, а просто служать своїй нації, Віктор був саме таким. Він поклав своє життя на вівтар нашого спокою, заради майбутнього свого народу. Так, він помер. Але він герой, а герої не вмирають! Маємо пам'ятати його героїчний чин. І маємо помститися за смерть великого лицаря Віктора Лавренчука!"

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини