Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:10:52

Нацгвардія купила спецавтомобілів на 14 мільйонів у офшорного "клону" державного заводу

11.12.2014   19:20

Військова частина 3078 ВВ МВС України 5 грудня уклала низку угод з ТОВ «Виробниче підприємство «Пожспецмаш» на закупівлю автомобілів спецпризначення на суму 14,00 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено три пожежні автоцистерни:
для складів ПММ на повнопривідному шасі, типу АЦ-40(43114)-176 (4 млн грн.)
для складів озброєння на повнопривідному шасі, типу АЦ-40(43114)-176 (4 млн грн.)
аеродромна на повнопривідному шасі, типу АА-40(43118)-269.01 (6 млн грн.)

Власником виробничого підприємства «Пожспецмаш» є белізький оффшор «Міжнародна комерційна компанія капітал-інвестмент груп лтд». Українською фірмою керує Олег Борщ, депутат Прилуцької райради від «Батьківщини», право підпису також має начальник цеху Валерій Іващенко, депутат Ладанської сільради.

ВП «Пожспецмаш» зареєстроване в смт. Ладан Прилуцького р-ну Чернігівської області. До початку 2012 р. виробниче підприємство було приписане по вул. Миру 100 А. Там же знаходиться Державне підприємство з аналогічною назвою – ДП «Прилуцький завод протипожежного і спеціального машинобудування «Пожспецмаш». Пізніше фірму перереєстрували на вул. Заводську 33 – там розташований санаторій-профілакторій державного заводу. До Борща ВП «Пожспецмаш» очолював Анатолій Редкач – екс-директор держзаводу (2008-2010р.р.). Окрім того в тендерній документації контактним номером приватної фірми вписаний телефон держзаводу.

Окрім ВП «Пожспецмаш» там же, на вул. Миру 100 А приписане ще одне однойменне приватне підприємство – ТОВ «Прилуцький завод протипожежного і спеціального машинобудування «Пожспецмаш» (тобто назва та ж, що і в ДП, але правова форма – ТОВ). Ним володіє чотири оффшоти також з Белізу, а керує депутат Чернігівської облради від ВО «Батьківщина» Олег Авер’янов.

З часу заснування «Віснику державних закупівель» у 2008 році ВП «Пожспецмаш» отримало замовлень на 22,59 млн грн., ТОВ «Прилуцький завод протипожежного і спеціального машинобудування «Пожспецмаш» – на 200 млн грн., а державне підприємство – на 0,59 млн грн.

Нагадаємо, у 2006 р. Кабмін вирішив віддати державний завод на приватизацію, однак вже за рік процес припинили – за даними МНС, якому й належить завод, під час підготовки до приватизації керівництво заводу цілеспрямовано намагалося довести його до банкрутства.


http://nashigroshi.org/2014/12/11/natshvardiya-kupyla-spetsavtomobiliv-na-14-miljoniv-u-ofshornoho-klonu-derzhavnoho-zavodu/

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини