Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 03:36:12

"Права людини: підсумки за рік, нові виклики для України та Чернігівщини"

11.12.2014   08:27

Такою була тема «круглого столу», який відбувся з нагоди Міжнародного дня прав людини 10 грудня у дискусійному клубі «Експертна думка».

Учасники зустрічі говорили про загальну ситуацію щодо прав людини в країні та регіоні зокрема, про дотримання соціально-економічних прав та падіння життєвого рівня населення. Мова йшла про проблеми соціального захисту учасників АТО та вимушених переселенців, про перспективи реформування правоохоронних органів та судової системи, а також про законодавчі ініціативи щодо розроблення Національної стратегії у сфері прав людини.

Регіональний координатор зі зв’язків із громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Чернігівській області Алла Лепеха зазначила, що в даний момент кожен громадянин України розуміє і відчуває на собі відсутність прогресу у правах людини. Найближчим часом не слід чекати покращення через ситуацію у державі.

— На сході України діти стають живим щитом перед військовими. Жінки не знають, як прогодувати своїх дітей. У Криму татарам не дозволили святкувати Міжнародний день прав людини… Порушення прав – на кожному кроці. Водночас, людина повинна відчувати, що живе у правовій державі. На Чернігівщині діє дуже багато правозахисних організацій. Якщо ми всі разом будемо спільно працювати – досягнемо результатів, — упевнена Алла Лепеха.

Керівник Чернігівського громадського комітету захисту прав людини Віктор Тарасов дав загальну оцінку стану прав людини.

— На фоні зовнішньої агресії соціально-економічні права громадян незадовільні. Правоохоронна, судова, освітня та інші системи не виконують все те, що повинні згідно законодавства. Сподіваюся, що робота нового уряду позитивно вплине на розвиток і вдосконалення роботи всіх державних органів, а це, в свою чергу, задовольнить права кожного громадянина України? – сказав правозахисник.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.