Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 02:53:21

Чергова партія посилок з Козелеччини відправлена на допомогу воїнам

09.12.2014   14:33

- Ми навчаємо дітей бути справедливими та людяними, але самим дорослим часто треба повчитися цього у юного покоління, - кажуть у громадській організації "ГРІМ"

З 1 по 8 грудня 2014р. у Козелецькій ЗОШ І-ІІІст. №3 проходили акції на підтримку воїнів-земляків, які нині стоять на захисті нашої держави. Доречі, подібні акції у школах району проходять вже не вперше: "Допомагають армії навіть школярі".

Учні 1-4 класів дуже активно брали участь в акції «Подаруй льодяника солдату».  Дітки творчо та зі всією серйозністю поставилися до цього заклику: намалювали безліч малюнків, написали багато листів, цукерки та шоколадки приносили в пакетиках, клеїли до малюнків, викладали ними цілі прапори.  А потім, гордо тримаючи власне послання, цілими класами фотографувалися для солдатів, аби ті бачили яку мають підтримку.

Учні 5-11 класів не менш завзято долучилися до акції «Зігрій солдата».  Організовуючись, вони спільно купували теплі речі та засоби гігієни, приносили з дому светри та шарфи,  в'язали шкарпетки, писали листи.

Усе зібране школа передала Козелецькій громадській організації «ГРІМ». Її волонтери по мірі можливості доукомплектували ці адресні посилки іншими необхідними речами: овочами та фруктами, продуктами - окрема подяка Козелецькому дитсадку №1 за кручене з часником сало, а Козелецькій школі №2 - за солодкі гостинці. Небайдужі козельчани власноруч нав'язали теплих балаклав та шкарпеток,  волонтери з Остра передали три ковдри, бушлат, фрукти та буржуйку. А Отаман Козелецькоi Ciчi "ВОВК" та його берегинi, власноручно зробили 30 пар термо-устiлок та передали волонтерам ГО"ГРIМ" для солдат Козелеччини.

8 грудня всі зібрані речі були відправлені адресатам за допомогою поштової служби "Нова Пошта", яка суттєво допомагає з пересилкою. З кожним із отримувачів у волонтерів є зв'язок, тож немає сумнівів що всі посилки буде доставлено.

Варто відзначити, що небайдужі люди приносять на склад волонтерської організації і продукти, і теплі речі, і багато іншого. Наприклад, для воїнів з настанням холодів гостро постало питання з підтримкою імунітету, тому рідні та волонтери збирають для них вітаміни: аскорбінову кислоту, вітамінні комплекси, лимон в цукрі, імбир, мед, часник в олії, сушену зелень, варення малинове, смородинове, шовковичне та інше.

Волонтери ж намагаються закуповувати більш дороговартісні речі: генератори, буржуйки, бензопили, біноклі, рації і т.ін. Але коштів весь час катастрофічно не вистачає, і вони прости не в змозі охопити всі потреби земляків, що захищають нас.

Якщо бажаєте долучитися до благородної і такої необхідної волонтерської справи - ви можете переказати будь-яку суму (1 гривню, 10, 20 - скільки можете) на картку голови Козелецької громадської організації «ГРІМ» (картка ПриватБанку №5168 7554 0147 4495). Діяльність цієї організації абсолютно публічна, фото та звіти можна переглянути на сторінках у соціальних мережах:

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.