Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 19:59:48

На Чернігівщині продовжується боротьба з гральним бізнесом

03.12.2014   13:05Агенцiя

За цей рік працівниками управлінням Державної служби боротьби з економічними злочинами УМВС було вилучено майже двісті гральних автоматів, півсотні комп’ютерів-симуляторів, на яких чернігівці щоденно «просаджували» сотні гривень.

В управлінні постійно здійснюється аналіз організації роботи територіальних органів внутрішніх справ області в цьому напрямку оперативно-службової діяльності. У необхідних випадках вживаються організаційно-практичні заходи щодо активізації протидії гральному бізнесу на території окремих районів області.

— Протягом поточного року у провадженні міськрайорганів внутрішніх справ області перебувало 58 кримінальних проваджень, що пов’язані із наданням послуг у сфері грального бізнесу, — розповідає т.в.о. начальника УМВС України в Чернігівській області підполковник міліції Вадим Філашкін. — А з початку року за фактом організації азартних ігор 14 осіб повідомлено про підозру, а до судів уже направлено 5 проваджень по 8 кримінальних правопорушеннях. Всього ж було задокументовано незаконну діяльність 19-ти гральних закладів, де надавалися послуги азартних ігор. Зокрема працівники міліції Чернігівського міського відділу закрили десять таких закладів, Ніжинського міськвідділу внутрішніх справ — три, і по одному гральному закладу примусово припинили діяльність правоохоронці в Прилуках, Новгороді-Сіверському, Мені, Носівці, Щорсі та Козельці. Загалом же в населених пунктах області вилучено 185 гральних автоматів, 53 комп’ютери-симулятори, 3 планшети, 2 покерні столи, рулетку, 30 колод карт та грошові кошти в сумі близько десяти тисяч гривень.

Як зазначив т.в.о. начальника УМВС України в Чернігівській області підполковник міліції Вадим Філашкін, також згідно ст. 3 Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні» та п. 33 ст. 10 Закону України «Про міліцію» направлено позов до суду щодо застосування фінансових санкцій від 7 до 9 мільйонів гривень відносно фізичної особи — підприємця.

Враховуючи те, що раніше об’єкти незаконного грального бізнесу були ліквідовані, на даний час вже відмічаються факти поновлення діяльності гральних закладів на території області. Це, зокрема, в Чернігові, Ніжині та Прилуках. Тому працівники служби ДСБЕЗ цих міських відділів внутрішніх справ звертають на це особливу увагу і вживають відповідних заходів щодо недопущення діяльності гральних закладів на територіях їхнього оперативного обслуговування.

В цілому ж головна мета працівників управлінням Державної служби боротьби з економічними злочинами УМВС в області це повна ліквідація грального бізнесу та недопущення поновлення діяльності гральних закладів на території нашої області.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.